FELHÍVÁS

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzat Képviselő-testülete

az erzsébetvárosi önkormányzati elismerések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 37/2012. (IX.25.) önkormányzati rendelete alapján

 

erzsébetvárosi elismerések adományozásának javaslattételére

kéri fel a kerület lakóit és az itt működő civil szervezeteket.

 

„Erzsébetváros Díszpolgára” cím

Az „Erzsébetváros Díszpolgára” cím adományozható annak a személynek, aki Erzsébetváros és polgárai javára kifejtett életművével, kiemelkedő munkásságával hozzájárult a kerület fejlődéséhez, gyarapodásához és hírnevének öregbítéséhez. A cím posztumusz adományozása is lehetséges.

A cím évente egy-egy, azaz legfeljebb két személy számára adományozható.

A díj adományozására – részletes írásbeli, szakmai indokolással – javaslatot tehet:

-          a polgármester,

-          a Képviselő-testület tagjai,

-          legalább 200 erzsébetvárosi polgár.

 

 

„Pro Urbe Erzsébetváros” díj

 

„Pro Urbe Erzsébetváros” díj adományozható annak a személynek, vagy közösségnek, társadalmi vagy civil szervezetnek, aki vagy amely Budapest Főváros VII. kerület gazdasági, társadalmi fejlődésében, a lakosság érdekében végzett közéleti tevékenységben, továbbá Erzsébetváros értékeinek hazai és külhoni megismertetésében, valamint Erzsébetváros kapcsolatainak gazdagításában elévülhetetlen érdemeket szerzett. A díj posztumusz adományozása is lehetséges.

 

A díj évente legfeljebb összesen három személynek, vagy szervezetnek, illetve posztumusz esetében egy személynek adományozható.

 

A díj adományozására – részletes írásbeli, szakmai indokolással – javaslatot tehet:

-          a polgármester,

-          a Képviselő-testület tagjai,

-          Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának közigazgatási területére bejegyzett és Erzsébetvárosban működő civil szervezetek,

-          az Önkormányzat intézményei és gazdálkodó szervezetei.

 


 

„Erzsébetváros Mestere” díj

 

„Erzsébetváros Mestere” díj adományozható annak a személynek, vagy vállalkozásnak, aki vagy amely Erzsébetváros területén legalább 15 éve végez kimagasló kisipari szakmai munkát, vagy kiskereskedelmi tevékenységet, és aki vagy amely nívós szolgáltatásai és elégedett fogyasztói elismerései mellett e tevékenységével öregbíti Erzsébetváros hírnevét, vonzerővel bíró értékekkel gyarapítja Erzsébetvárost és így Erzsébetváros gazdagításában elévülhetetlen érdemeket szerzett.

A díj évente legfeljebb három személy, vagy vállalkozás részére adományozható.

A díj adományozására – részletes írásbeli, szakmai indokolással – javaslatot tehet:

-          a polgármester,

-          a Képviselő-testület tagjai,

-          a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara erzsébetvárosi tagcsoportjának tagjai,

-          legalább 50 erzsébetvárosi polgár.

 

A javaslatokat 2022. december 1-ig kell benyújtani Niedermüller Péter polgármesternek címezve az alábbi elérhetőségeken:

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata (1073 Budapest Erzsébet krt. 6.)

vagy az alábbi email címen: [email protected]

Tárgy: Elismerésre jelölés

 

Minden további információ megtalálható a 37/2012.(IX.25.) önkormányzati rendeletben, amely a kitöltendő formanyomtatvánnyal együtt letölthető a www.erzsebetvaros.hu honlapról.

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a nyomtatványban kért adatok kezelése a GDPR (személyes adatok védelméről szóló rendelet) elvárásai szerint történik. 

Az adatkezelő: Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata, Humánszolgáltató Iroda, 1076 Budapest, Garay u. 5., Telefon: +361 462 3328. 

Az adatkezelés céljaa jelölésekkel kapcsolatos ügymenetek lefolytatása. 

A kezelt adatok köre, módja és időtartamaa csatolt formanyomtatványban megadott adatok rendeletnek történő megfeleltetése és ezek feldolgozása az ügymenetben. 

A jelölés megtételével a jelölő az adatkezelése vonatkozó információkat tudomásul veszi és elfogadja.Formanyomtatvány_2022_november


Az_erzsebetvarosi_onkormanyzati_elismeresek_alapitasarol_es_adomanyozasuk_rendjerol_pdf


kohezios_alap