A Kisdiófa Közösségi Kert nemcsak azoknak az erzsébetvárosiaknak nyújt kikapcsolódást és örömöt, akik itt parcellához jutottak, hanem bárkinek, aki a nyílt napokon betér ide. Minden hónap első szombatján 14 órától várják azokat, akiket érdekel a kertészkedés, jó társaságra vágynak, vagy csak szeretnének megpihenni a zsúfolt hétköznapok után, és bámulni az eget. Április első szombatján különleges morzsasütit is lehetett készíteni és kóstolni. A Dob utcai Budapest Makery étterem gasztrosorozatot indított a kertben: az első alkalommal megtanulhattuk, hogyan lehet a konyhai maradékokból, gyümölcsdarabkákból, száraz kenyerekből, az üveg aljáról kikapargált lekvárból vagy akár a balkonon is termeszthető fűszernövényekből néhány perc alatt isteni sütit csinálni. Ami nemcsak finom és környezettudatos, hiszen a maradék nem a szemétben landol, hanem pénztárcabarát is.