• írta Adminisztrátor
  • 2021. augusztus. 23. hétfő
  • 0

Zöld Családi Nap az Almássy téren

Végre megtarthatjuk a tavasszal elmaradt zöld rendezvényeinket! A három részből álló eseménysorozat a Zöld Családi Nappal indul szeptember 5-én vasárnap.
title image

Zöld Családi Nap az Almássy téren


Végre megtarthatjuk a tavasszal elmaradt zöld rendezvényeinket! A három részből álló eseménysorozat a Zöld Családi Nappal indul szeptember 5-én vasárnap. Szeretettel várjuk a kicsiket és nagyokat szüleikkel, nagyszüleikkel együtt Almássy térre, ahol a kézműves programoktól kezdve a bábelőadáson át a különféle játékokig ezen a napon minden a fenntarthatóságról szól!


A programot 10 órakor az Almássy térre tervezett meseösvény átadásával és kipróbálásával nyitjuk. Végigjárjuk Mimó és Csipek útját: az interaktív, játékos táblákat követve az óvodás és a kisiskolás korosztály is könnyen bekapcsolódhat a nagyon is életszerű, klímatudatos mesébe.


A meseösvényen két alkalommal vezetést tartanak az alkotók: egyszer a megnyitót követően, majd a délelőtt során még egyszer. A gyerekeknek a meseösvényt is létrehozó Báboz Zöldre Egyesület öko-mesekuckót tart, ahol Mimó és Csipek kalandjairól bábelőadást nézhetnek meg.


A nap folyamán több fenntartható kézműves és ismeretterjesztő programmal várjuk az érdeklődőket.  Tetra pak dobozból pénztárca készülhet, pólófonalból pedig őszi sál az újrahasznosítás jegyében.


Zöldítők segítségével természetbúvár növényfelismerő küldetésen indulhatnak a lelkes jelentkezők, amelynek a végén ajándékokat is nyerhetnek. A BOTANIKA tervezője bemutatja a festőnövények mesés árnyalatait – a növényi alapú festékekkel alkotást mindenkinek ajánljuk!


Ráadásul egy vásárral is készültünk, ahol hazai kisvállalkozások mutatják be a környezettudatos életmódhoz, gyerekszobához kapcsolódó termékeiket. Egy helyen megtalálható majd a szívvel-lélekkel, fenntartható módon készült játékok és kézműves alkotások széles választéka, amelyek közül vásárfiát választva környezettudatos magyar márkákat támogathatunk.


A Zöld Családi Napon civil szervezetek is képviselik magukat, illetve lehetőség lesz beszélgetni a Klímavédelmi Kabinet munkatársaival a kerület fenntartható fejlődéséről. Asztalunknál beszerezhetőek a Zöld7 akadályverseny menetlevelei. Az egy héten át tartó, kerületi helyszíneket érintő játék gyerekek és felnőttek számára egyaránt szórakoztató és hasznos lehet.


A rendezvény helyszínére való tekintettel nem hagyhattuk ki a programból az Almássy téri közösségi komposztáló bemutatását és népszerűsítését. Az Erzsébetvárosi Komposztbarátok Facebook csoport és közösség szervezőjétől rövid tájékoztatást hallhatunk a komposztáló használatáról, illetve feltehetjük komposztálással kapcsolatos kérdéseinket.

További részletek a programokról és a résztvevő árusokról, szervezetekről a Facebook esemény „beszélgetés” oldalán olvashatóak hamarosan.


Találkozunk szeptember 5-én vasárnap az Almássy téren!  Hozd a szomszédod is!

kohezios_alap