• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2022. március. 29. kedd
  • 0

Újabb nagyszabású razziát tartottak a BRFK rendőrei és a társszerveztek

Az akcióval kábítószeres bűncselekmények, lopások, garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések elkövetőinek felderítése, az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzése volt a cél.
title image

Újabb nagyszabású razziát tartottak a BRFK rendőrei és a társszerveztek március 26-án éjszaka a főváros V., VI. és VII. kerületében.

Az akcióval kábítószeres bűncselekmények, lopások, garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések elkövetőinek felderítése, az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzése volt a cél. A rendőrök közúti ellenőrzést is tartottak, hogy kiszűrjék az ittas, bódult járművezetőket, illetve ellenőrizték a szórakozóhelyeket is.

Az éjszaka során a rendőrök 840 embert és 533 autót ellenőriztek, alkoholszondát pedig 187 esetben alkalmaztak, ami öt esetben pozitív eredményt mutatott.

Kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt tíz, ittas járművezetés miatt három, garázdaság és más bűncselekmény gyanúja miatt három embert fogtak el.

Fennakadt a rendőrök hálóján két körözött személy is. Egyiket kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetése miatt, a másikat pedig azért keresték, mert nem vonult be a büntetés-végrehajtási intézetbe jogerős büntetésének letöltésére.

Előállítottak két embert kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény gyanúja miatt és egy jogosítvány nélkül közlekedő sofőrt, biztonsági intézkedés keretében pedig mentőt hívtak egy sérült ellátására.

Kisebb közlekedési szabálysértések miatt négy, köztisztasági szabálysértés és közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt egy-egy feljelentés készült.

A hétvégihez hasonló komplex ellenőrzésekre a következő hónapokban is rendszeresen lehet számítani a fővárosban, ígérte a rendőrség.

Részletes beszámoló és videó: https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozrendvedelem/belvarosi-ellenorzessel-indult-a-nyari

 

(A fotókat Bazánth Ivola az Erzsébetváros újság munkatársa készítette)

kohezios_alap