• írta Adminisztrátor
  • 2021. március. 08. hétfő
  • 4

TÁJÉKOZTATÓ AZ ISKOLAI ÉTKEZTETÉS VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS A GYERMEKFELÜGYELETRŐL

TÁJÉKOZTATÓ AZ ISKOLAI ÉTKEZTETÉS VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS A GYERMEKFELÜGYELETRŐL
title image

TÁJÉKOZTATÓ AZ ISKOLAI ÉTKEZTETÉS VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS A GYERMEKFELÜGYELETRŐL


Tisztelt Szülők!

A koronavírus további terjedésének megelőzése érdekében a Kormány döntésére figyelemmel és az emberi erőforrások minisztere 17/2021. (III.5.) EMMI határozatában döntött arról, hogy az

iskolákban 2021. március 8-31. napja közötti nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. A tavaszi szünet a tanév rendje szerint 2021. április 1-6. között lesz. A tavaszi szünet utáni első tanítási nap: 2021.április 7.

A Kormány a 111/2021. (III.6.) Korm. rendeletében arról döntött, hogy - a korábban az iskolákban 2021.03.08. napjától elrendelt gyermekfelügyelet megszervezésének tilalmára vonatkozó intézkedése helyett – az iskolákban elrendelt tantermen kívüli, digitális oktatás időtartama alatt a szülő kérelmére az intézményvezetőnek gondoskodnia kell a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az ügyelet igénybevételével kapcsolatos igényüket elektronikusan is benyújthatják gyermekük iskolájának vezetője részére.
A koronavírus-világjárvány harmadik hulláma elleni védekezés érdekében kérjük, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe.

Gyermekfelügyelet kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek veheti igénybe.
Amennyiben a családban megbetegedés történt, kérjük, a gyermeket ne vigyék ügyeletbe.

A kialakult helyzet a gyermekétkeztetést is érinti, ezért tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. március 8. napjától a gyermekek étkezése automatikusan lemondásra került! 2021. március 8-ra kizárólag azon gyerekek számára került megrendelésre az étel, akiknek szülője azt március 5-én kérelmezte.

A gyermekétkeztetést a tantermen kívüli, digitális oktatás elrendelését megelőző változatlan térítési díjak mellett tudjuk biztosítani akár ügyeletet igényelnek gyermekük számára, akár az előre csomagolt étel elvitelét kérik.

Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy amennyiben igénylik gyermekük számára a gyermekfelügyeletet vagy a csomagolt étel elvitelét úgy szíveskedjenek igényüket jelezni e-mail-ben annál az intézménynél, ahol a gyermek iskolai jogviszonnyal rendelkezik, legkésőbb az igénybevételt megelőző nap 8.30-ig, annak érdekében, hogy a következő munkanapra az ételt meg tudjuk rendelni.

Kérjük közölni a gyermek nevét, osztályát, hogy mely napokra kérik az ügyeletet vagy az étel elvitelét. A jelzést a térítési díj fizetése nélkül étkező gyermek esetében is kérjük! Amennyiben a megjelölt határidőre étkezés megrendelése nem érkezik, akkor nem tudjuk a szolgáltatónál megrendelni és biztosítani a gyermek étkezését akár az elvitelt, akár ügyeletben történő igénybevételt szeretnének!

A megrendelt, előre csomagolt étel átvételére munkanapokon 11 és 13 óra között van lehetőség abban az intézményben, ahol gyermekük iskolai jogviszonnyal rendelkezik.


Budapest, 2021. március 08.

Budapest Főváros VII. kerület
Erzsébetváros Önkormányzata

kohezios_alap