• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2022. április. 13. szerda
  • 0

Szombat éjszaka ismét nagyszabású razziát tartott a rendőrség a belvárosban

Rövid eligazítás után csapatnyi rendőr vonult végig a Király utcán szombat éjszaka, hogy egy összehangolt razzia keretében ellenőrizzék a bulinegyed szórakozóhelyeit.
title image
Több száz igazoltatás, közel húsz letartóztatás, lebukott drogdílerek, garázdák, tolvajok – szombat éjszaka ismét nagyszabású razziát tartott a rendőrség a belvárosban.

Rövid eligazítás után csapatnyi rendőr vonult végig a Király utcán szombat éjszaka, hogy egy összehangolt razzia keretében ellenőrizzék a bulinegyed szórakozóhelyeit. Az akciót több hetes előkészítő munka előzte meg, amelyben figyelembe vették a lakók visszajelzéseit is. Az első helyen, alig fél óra alatt, négy ember akad fenn a rostán. Van akinél kábítószergyanús anyagot találtak - a gyorsteszt szerint amfetamin származékot - van, akiről kiderül, hogy körözés alatt áll. 

A kábítószerrel összefüggő bűncselekmények mellett a lopások, a garázdaság, és a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzése a cél. Az ellenőrzés gyorsan, olajozottan folyik, egészen hajnali hat óráig. 

Az akcióban három kerületben összesen kilenc szórakozóhelyet és négy szálláshelyet ellenőriztek, több mint 700 igazoltatás történt, 19 embert fogtak el, vagy állítottak elő, 246 gépjárművet ellenőriztek. 

A razzia kimondott célja, hogy fenntartsa a közbiztonságot a belvárosban, ezért ehhez hasonló nagy létszámú, komplex ellenőrzésekre rendszeresen lehet számítani.

kohezios_alap