• írta Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága
  • 2022. február. 04. péntek
  • 0

Szabálysértésekkel, szabályszegésekkel kapcsolatos intézkedések

title image


Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága

1076 Budapest, Százház u. 10.-18.

Tel.:06-1-461-9040 e-mail: [email protected]

 

 

  2022. január 01. – 2022. január 31. közötti időszak:

 

Szabálysértésekkel kapcsolatos intézkedés 

530 eset

Szabályszegésekkel kapcsolatos intézkedés 

399 eset

Vendáglátó egységek ellenőrzése

26 eset

Vendéglátó egységekkel kapcsolatos közigazgatási hatósági eljárás kezdeményezése

10 eset

Kerékbilincs alkalmazása 

450 eset

 Lakossági bejelentések        

70 eset

Lakossági bejelentés miatt történt intézkedés

70 eset

Üzemképtelen személygépjárművekkel kapcsolatos intézkedés

7 eset

        


Egyéb események:

1.)    Az önkormányzati vagyon védelme és a lakóskörnyezetben élők biztonságának biztosítása érdekében 2022. 01. 05. napján a gépkocsizó járőrszolgálat a rendőrséggel együttműködve megszüntette a Király utca 21. szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanban tartózkodó önkényes lakásfoglalók jogsértő cselekményét.  


2.)    2022. január 18. napján lakossági bejelentés alapján Klauzál utca 17. számnál a közterület- felügyelők a szél által a járdára kidőlt kerítést helyreállították, ezzel megszüntették a gyalogos közlekedést veszélyeztető helyzetet. 

3.)    2022. január 18. napján az éjszakai órákban a Bethlen Gábor utcában a közterület- felügyelők közreműködtek a Rendőrséggel három fő elfogásában, akik megalapozottan gyanúsíthatók voltak 3 db. személygépkocsi megrongálásával.

4.)    2022. 01. 19. napján egy gépjármű tulajdonos bejelentette, hogy nem találja a korábban parkolóban elhelyezett gépjárművét. A közterület- felügyelők keresése rövid időn belül eredményre vezetett és értesítésünk után a bejelentő használatba tudta venni gépkocsiját. 

5.)    2022. január 19. napján a délutáni órákban a közterület- felügyelők intézkedést kezdeményeztek a Madách téren szabálytalanul áthajtó gépjármű vezetőjével szemben, aki vitatta a helyszíni intézkedés jogszerűségét. Ezt követően kivonta magát az intézkedés alól, visszaült járművébe, azzal elindulva nekiütközött a közterület- felügyelőknek, akik a cselekmény következtében 8 belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Az ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető ellen a Rendőrség hivatalos személy elleni erőszak és más jogsértő cselekmények miatt büntetőeljárást kezdeményezett.

6.)    2022. január 21. napján a Dohány utcában a közterület- felügyelők intézkedés alá vontak egy gépjárművezetőt, aki a figyelmen kívül hagyta a „Behajtani tilos” közúti jelzőtábla tiltását. A gépjármű vezetője vitatta a szabályszegés elkövetését, majd az intézkedés közben gépjárművével elhagyta a helyszínt, ezért vele szemben közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztünk.

7.)    2022. január 22. napján a közterület- felügyelők a Dohány utcában ellenőrzést alá vontak egy forgalmi rendszám nélkül közlekedő gépjárművet. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a gépjármű forgalmi rendszámát bevonták, a gépjármű vezetője a tulajdonjogot nem tudta igazolni, valamint a gépjárművezetéstől eltiltották. Az intézkedésbe bevont rendőrjárőr a gépjármű vezetőjét és utasát bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt előállították, Igazgatóságunk továbbá a megállapított egyéb jogsértések miatt kezdeményez ellene szabálysértési eljárást. 

8.)    2022. január 24. napján Igazgatóságunk kezdeményezte a 2022. január 20. napján KRESZ szabálysértés elkövetése miatt kerékbilinccsel rögzített gépjármű elszállítását, mivel annak tulajdonosa a rögzítő eszköz eltávolítását nem kezdeményezte 48 óra elteltével.

Az intézkedés megkezdésekor megállapítást nyert, hogy a kerékbilincs felhelyezésekor a gépjárművön lévő forgalmi rendszámot a helyéről eltávolították, továbbá a rendszám egy más típusú, színű gépjárműre lett kiadva a nyilvántartási adatok szerint.

A helyszíni intézkedést a Rendőrség bevonásával folytattuk, amelynek eredményeképpen a gépkocsi a rendőrhatóság lefoglalta, a helyszínről elszállította. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a gépjármű alvázszámát eltávolították, származása tisztázatlan, továbbá a gépjárművet használók a VIII. kerületben gépjárműfeltöréseket hajtottak végre. A Rendőrhatóság egyedi azonosítójellel visszaélés, lopás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményezett.

Igazgatóságunk Műveleti Központjában szolgálatot teljesítő munkatársaink a kerületbe telepített 137 db. térfigyelő kamera folyamatos figyelésével segítik a közterület- felügyelők és a rendőrök munkáját. Január hónapban 54 esetben közlekedési, 20 esetben közterületi alkoholfogyasztással és köztisztasági szabálysértésre utaló, valamint 5 esetben sürgős segítségnyújtásra vonatkozó jelzéssel segítették kollégáink a közterületi szolgálatot ellátó munkatársaik tevékenységét.

 

Továbbra is várjuk Erzsébetváros közrendje és köztisztasága érdekében tett bejelentéseiket a   0-24 órában működő +36 1 461- 9040 ügyeleti telefonszámunkon, vagy a [email protected] e-mail címen.           

 

                                                                                  Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága

kohezios_alap