• írta Sári Judit
  • 2022. február. 22. kedd
  • 0

Pompár Beáta lett az erzsébetvárosi önkormányzat Kemény Henrik bábpályázatának győztese

A 12 éves lány az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola 5. osztályos tanulója.
title image
Piszkoska, a sárkány és megalkotója, Pompár Beáta lett az erzsébetvárosi önkormányzat Kemény Henrik bábpályázatának győztese, az iskolás kategóriában. A 12 éves lány az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola 5. osztályos tanulója.

A pályázatra sok kiváló, kreatív, érdekes figura érkezett; végül 3 iskolás és 3 óvodás helyezettet hirdettek. Sorozatunkban bemutatkoznak a nyertesek, elsőként Pompár Beáta, akit mindenki Bettinek szólít.

Honnan jött az ötlet, hogy részt vegyél a pályázaton?

 Betti: A kínai kultúrából láttam képeket, amik különböző sárkányokat ábrázolnak és nagyon megtetszettek, ezért az utóbbi időben sok sárkányt rajzoltam és készítettem, főleg papírból. Az iskolában az osztályfőnököm, Molnár Anett hívta fel a figyelmemet a pályázatra, mivel ő is tudja, hogy állandóan kreatívkodok. Az ő javaslatára készítettem el Piszkoskát, az eddigi legnagyobb alkotásomat.

Csináltál már ilyeneket korábban?

Betti: Szabadidőmben sokat használom a tabletemet, rajzolok, festek és 3D-s képeket is készítek. De sokat rajzolok szabadkézzel is, főleg állatokat és olyan élőlényeket, amiket én találok ki. Mozgatható figurákat, bábokat, maszkokat és képeket különböző anyagokból szoktam készíteni, nagyon szeretem a színeket, minél színesebb annál jobb! Bármilyen kézműves dologgal órákig lekötöm magam.

Mennyi idő alatt készült el?

Betti: Piszkoskát anyukám segítségével kb. 1 hét alatt készítettük el.

Hogy született a név, miért pont Piszkoska?

Betti: Nagy figurát képzeltem el, és amikor készítettem kiakasztott, hogy mindig leesett az asztalról. De nem csak simán leesett, az asztal alatt lévő maradék anyagok, szőrme, ragasztó, szivacsdarabok, ilyenkor ráragadtak, összepiszkolták, tehát állandóan tisztogatni kellett. Így lett piszkoskából Piszkoska.

Mi lesz a sorsa a bábfigurának, el tudod képzelni, hogy a sikerből sikersorozat legyen?

Betti: Most hoztuk haza Piszkoskát a kiállításról, és örülök annak, hogy végre játszhatok vele, mert nagyon hiányzott! Piszkoskát sokféle történetben el tudnám képzelni, próbáltam egy mindenki számára szerethető figurát készíteni, így szerintem bármilyen mesében is megállja a helyét! Az alkotás az életem része, amikor időm engedi, készítek valamit és ez szerintem mindig így lesz!

kohezios_alap