• írta Buják Attila
  • 2022. november. 24. csütörtök
  • 0

Pert nyertünk a Király utcai ingatlanügyben

Előljáróban lássuk a végeredményt: a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú döntése kimondta, hogy a kerület korábbi vezetésének a Király utca 25., 27. és 29. számú házakra és a mellettük lévő telekre vonatkozó szerződése semmis.
title image

Pert nyertünk a Király utcai ingatlanügyben

Előljáróban lássuk a végeredményt: a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú döntése kimondta, hogy a kerület korábbi vezetésének a Király utca 25., 27. és 29. számú házakra és a mellettük lévő telekre vonatkozó szerződése  semmis. Erzsébetváros továbbra is tulajdonosa az épülettömbnek, az önkormányzatnak nem kell csőddel fenyegető horribilis kötbért fizetnie. Az ingatlancsoportra pályázó két céget, a Sunbelt Property és a Sunbelt Garden Kft.-t ötvenmilliós perköltség terheli, a végrehajtó által eddig leemelt kötbér (417 millió) az önkormányzatot illeti.      

A történet 2003-ig nyúlik vissza. Erzsébetváros akkori önkormányzata úgy látta, ideje lenne a leromlott Király utcai ingatlancsoporttól szabadulni. A három ház, és a mellettük lévő játszótéri telek már akkor többmilliárdot ért. Így bukkant fel Erzsébetváros életénem az ingatlanokra pályázó két cég, velük kötött a kerület afféle feltételes szerződét, majd öt évig pihent az ügy. 2008-ban az önkormányzat elállt szándékától. Tizenegy évig nem történt semmi. Az ügylet csöndben el is aludt volna, ha a Vattamány féle önkormányzat 2019 nyarán úgy nem dönt, hogy a 2003-ban kötött szerződést felújítja, a Király utcai házakat viharos gyorsasággal – és feltűnően olcsón – eladja.  

A szerződéskötés körülményeinek furcsasága már akkor meglepő volt. A kontraktust a vevő által foglalkoztatott ügyvédi iroda szerkesztette, az önkormányzat munkatársai a feltételeket nem ismerték. Az akkori képviselőtestületnek a tervezet megismerésére a döntés előtt pár órája volt. Az új szerződés a vevőt elképesztően előnyös helyzetbe hozta. Az önkormányzatot horribilis kötbér terhelte volna, ha sérül a szerződés bármelyik pontja. Ez olyan kártyát adott a vevő kezébe, amelyet azonnal ki is játszott. Ma már nehezen felderíthető, mi motiválta az akkori önkormányzatot. A szerződés minden pontján átsüt, hogy ha esik, ha fúj, az ügyletet a lehető legrövidebb időn belül le kell bonyolítani.

Márpedig esett is, fújt is, közeledtek az önkormányzati választások. Az önkormányzat olyan szoros határidőket szabott a tranzakcióra, hogy a szükséges adminisztratív lépéseket képtelenség volt őszig megtenni. Szinte azonnal ketyegett a kötbér, miközben a kerület vezetésében váltás történt. A távozó önkormányzati vezetés a szerződésre nem lehetett túl büszke, mert az átadás átvételkor buzgón eltitkolta. A szerződés nem szerepelt az átadott dokumentumok között. Az esetleges kötbérre pénzügyi fedezet nem volt. Az új vezetés úgy lépett hivatalba, hogy tudtán kívül nyakig ült a fenyegető kötbértengerben.

A ténnyel akkor szembesültek, mikor az összeg megközelítette a 2,6 milliárdos vételárat. Balszerencsés esetben előfordulhatott volna, hogy a vevő ingyen jut hatalmas ingatlanvagyonhoz. A helyzet 2020 októberében kezdett élesedni. A végrehajtó cég több mint 417 milliót emelt le az önkormányzat számlájáról. A két ingatlancég nemhogy tulajdonosnak deklarálta magát, 2020 szeptemberében azt is jelezte, az önkormányzat 9.7 milliárdnyi kötbérrel tartozik. A követelés Erzsébetvárost totális csődbe vitte volna. Novemberben a kerület vezetése is akcióba lépett, megtette feljelentését a Nemzeti Nyomozóirodánál, hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt.

A nyomozást a nyomozóiroda befogadta, majd elállt tőle. Az önkormányzat az  egyetlen lehetséges megoldást választotta: pert indított, a szerződés semmissé nyilvánítását kérve. Az önkormányzat elleni végrehajtási eljárást a Fővárosi Törvényszék a per lezárultáig felfüggesztette. Időközben a kormányzat is beletenyerelt az ügybe. Mivel az ingatlanok között műemléképület is szerepelt, amely védelmet élvez, az eladás jóváhagyásához a Miniszterelnökség, konkrétan Gulyás Gergely ellenjegyzését is meg kellett szerezni. Első körben, 2019 őszén Gulyás a jóváhagyást megtagadta. Ki lát bele a lapokba, miért próbálkozik valaki ugyanazzal a kéréssel másodszor, ugyanannál a hivatalnál. Márpedig ez történt. Második menetben 2021 augusztusában Gulyás a hozzájárulást rekordgyorsasággal, négy munkanap alatt megadta. Így jutottunk a bíróság kapujáig. Első fokon a Fővárosi Törvényszék a felperes keresetét és az alperes viszont keresetét egyaránt elutasította. Másodfokon november 2-án a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú döntést megváltoztatva megállapította a 2019-es eladási szerződés semmisségét. Az indoklás szerint, mivel a nemzeti vagyonról van szó, szükséges lett volna a versenyeztetés. A szerződés kezdettől törvénysértő volt.

Eddig jutottunk. Az utcán állunk, szitáló téli esőben, alkalmi sajtótájékoztató. A háttérben a kiürült Király utcai házak. „A Fideszes önkormányzatok tízéves történetének legsúlyosabb ingatlanpanamája zajlott Erzsébetvárosban.”, mondja Niedermüller Péter polgármester. „Ezt sikerült megakadályozni, a házakat a közösségnek megmenteni.” A megkönnyebbülés persze indokolt.

A több már – szerintünk – az ügyészségre tartozik. 

kohezios_alap