• írta Buják Attila
  • 2023. június. 09. péntek
  • 0

Óvodavezetők köszöntése Pedagógusnap alkalmából

Pedagógusnap alkalmából ünnepi koccintáson és családias vegán-főzésen látta vendégül Erzsébetváros Önkormányzata és a K11 a kerületi óvodák vezetőit.
title image

Óvodavezetők köszöntése Pedagógusnap alkalmából

Pedagógusnap alkalmából ünnepi koccintáson és családias vegán-főzésen látta vendégül Erzsébetváros Önkormányzata és a K11 a kerületi óvodák vezetőit. Az alkalom súlyát, fontosságát jelezte, hogy Niedermüllér Péter polgármester mellett két alpolgármester, Kispál Tibor és Szücs Balázs is megjelent. Köszöntését a polgármester személyes megjegyzéssel kezdte. Ő is tanított iskolában, sok mindent látott, de igazi csodálattal az óvodapedagógusok munkáját figyelte. Számára érthetetlen volt, hogy lehet olyan bonyolult szervezetet, mint az óvoda, egyben tartani, miként lehet a működésnek valamiféle struktúrát adni.

Az önkormányzat vezetése rendkívül büszke Erzsébetváros óvodáira, hangsúlyozta Niedermüllet Péter. Ennek egyik oka, hogy ahányszor óvodába látogat, mindig úgy érzi, hogy a gyerekek a szó legegyszerűbb értelmében „jól érzik magukat”. Néha talán még jobban is mint otthon, ami azért fontos, mert idejük harmadát óvodában töltik. Az óvoda sok mindenre megtanít, amire az iskola már képtelen. Erzsébetváros sokszínű kerület, sokféle kultúra, vallás, közösség találkozási pontja. A gyerekek közötti különbségeket négy-ötéves korig lehet valamiképpen kiegyenlíteni. Az óvoda közösségteremtő, a kölcsönös elfogadást erősítő hely. „És önök ezt pontosan értik, tudják”, mondta a polgármester. Nem véletlen, hogy Erzsébetváros elkötelezett az óvodák támogatása mellett. Jelentős felújítás folyik, komoly pénzt költenek erre. Ezt nem a véletlen vagy pillanatnyi döntés hozta így, tudatosan kötelezték el magukat. „És ez továbbra is így lesz”, hangsúlyozta Niedermüller Péter.

Ezután közös koccintás és köszöntések után a vegán főzés rejtelmeit ismerő szakértő lépett színre. Közösen készítették el a humuszt, a paprikás padlizsánt és a többi finomságot. 


kohezios_alap