• írta Sándor Zsuzsa
  • 2022. június. 23. csütörtök
  • 0

Önkéntes festők az Idősek Otthonában

Az intézmény fenntartója a Bischitz Johanna Integrált Humán Központ, amelynek munkatársai önként vállalták, hogy vidámabbá színezik át az otthon falait.
title image

Önkéntes festők az Idősek Otthonában

Különleges festőbrigád érkezett szerdán a Dózsa György úti Idősek Otthonába. Az intézmény fenntartója a Bischitz Johanna Integrált Humán Központ, amelynek munkatársai önként vállalták, hogy vidámabbá színezik át az otthon falait.

A negyedik emeleten gondozzák az idős demenseket, és itt már három évvel ezelőtt elkezdték a falakat megfesteni. Most pedig újabb faliképekkel fogják díszíteteni a folyosókat.

Az önkéntes piktorokat elkísérte Farkas Tünde is, a Humán Szolgáltató vezetője. Elmondta, a demensek ellátásában nagyon fontos, hogy különböző ingerek érjék azokat, akik egy beszűkült térben élnek. Ezt szolgálják a készülő vidám alkotások is.

-          A témákat az idősekkel foglalkozó kollégáink javaslatai alapján találtuk ki: a kávéház, az állatok, a cirkusz, mind olyan témák, amikről el lehet kezdeni beszélgetni, s kellemes emlékeket idéznek fel. A képeket Huszár Ildikó tervezte meg, ő a Dohány utcai Idősek Klubjában vezeti festészeti műhelyt. Ildikó előzetesen felvázolta a képeket a falra, amelyeket az instrukciói alapján a kollégáink színeznek ki.

Profi festőcsapat megfizetésére a Humán Szolgáltatónak nincs pénze. De nemcsak a spórolás a cél. A festésben részt vesznek a Humán Szolgáltató különböző intézményeinek dolgozói: a Családsegítő Központ, a Mozgásstúdió, a titkárságok munkatársai. Sokan közülük még nem is találkoztak egymással. A jó hangulatú közös munka csapatépítő tréningnek is kitűnő. A kerület középiskolásait is várják az önkéntes falfestésre, amely a jövő hét szerdán folytatódik.  

kohezios_alap