• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2022. március. 21. hétfő
  • 0

NYÍLT NAPOK JÖNNEK

Március 22-én (kedden) a Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Művészeti Szakgimnázium, 24-én (csütörtökön) a Dob Óvoda tart nyílt napot Erzsébetváros oktatási intézményei közül.
title image

NYÍLT NAPOK JÖNNEK

Március 22-én (kedden) a Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Művészeti Szakgimnázium, 24-én (csütörtökön) a Dob Óvoda tart nyílt napot Erzsébetváros oktatási intézményei közül.

Az iskolában az angol nyelven tanított tantárgyakról és a komplex művészeti nevelésről, a táncról és a programozásról is értekeznek majd a tanárok, a szülők és persze a leendő diákok ezen a bemutatkozó napon.

Az óvodában érthetően még nem annyira csak a helyi sajátosságok kapnak hangsúlyt, hanem a babazsúr-stílus és a játszódélután-hangulat uralkodik majd.

Volt is már – végre ismét lehetett! – néhány ilyen rendezvény idén a kerületben és lesz is még bőven, 7 óvodánkban és 3 iskolánkban, egészen májusig. Szívesen hívják egy kis látogatásra, „kóstolóra” a szülőket és sok esetben gyermekeiket is a pedagógusok.

A mai változó világban különös jelentősége van az óvoda- és az iskolaválasztásnak. A gyerekek talán még nem mindig érzik át ennek a fontosságát, de mi felnőttek – a felelősen gondolkozó szülők – nagyon is tudjuk, milyen meghatározó döntés ez, a jövőre nézve, mennyi izgalommal jár. Kellemes gond, de gond a legjobb tanintézmény kiválasztása utódaink számára.

Persze, nézzenek utána a neten, kérdezzenek rá a szomszédnál, esetleg hallgassák meg nemrég még idejárt fiatalok véleményét, lapozgassák az önkormányzat ingyenes óvodai és iskolai beiratkozási tájékoztató füzetét. (Ebből ismerhetik meg a támogatások, kedvezmények, természetbeli plusz ellátások, juttatások hosszú sorát is.)

Ne csak egy futó pillantást vessenek a kínálatra! Polgármesteri és apai szemmel áttekintve is csak azt mondhatom: kerületünkben felkészülten, remek elképzelésekkel várják a legújabb nemzedékeket! Van itt szinte minden, a zenétől a néptáncig, az informatikától a sportig, az öko-szemlélettől a közösségformálásig! Győződjenek meg róla ezeken a nyílt napokon.

„Szemünk fényét” már az óvodákban és az iskolákban is az Erzsébetvárosra jellemző sokszínűség fogadja majd. Döntsenek megfontoltan!


kohezios_alap