• írta Adminisztrátor
  • 2021. január. 11. hétfő
  • 2

Nyílt levélben reagáltak Erzsébetváros polgármestere és alpolgármesterei a Fidesz helyi szervezetének kiadványára

Nyílt levélben reagáltak Erzsébetváros polgármestere és alpolgármesterei a Fidesz helyi szervezetének kiadványára.
title image

Nyílt levélben reagáltak Erzsébetváros polgármestere és alpolgármesterei a Fidesz helyi szervezetének kiadványára

Tisztelt Bajkai István, Benedek Zsolt, Vattamány Zsolt, Veres Zoltán Képviselő urak!

Önök röviddel karácsony előtt megjelentették az „Erzsébetváros Ma” c. kiadványukat. Ez az újság – nyilván a keresztényi szeretet jegyében – tele van durva hazugságokkal, gyalázkodásokkal, gyűlölködéssel. Olyan emberek lapja ez, akik nem tudnak és nem is akarnak vitatkozni politikai ellenfeleikkel. Olyan emberek lapja ez, akik érvek helyett csak gyalázni tudják azokat, akik Önöktől eltérő politikai nézeteket képviselnek. Olyan emberek lapja ez, akik semmit nem értenek a demokráciából, s önző politikai okokból hajlandók és képesek mások emberi méltóságába gázolni.

Mi egy másik Magyarországot képviselünk és büszkék vagyunk erre. Nyitott, befogadó, európai országot akarunk, ahol mindenki otthon érezheti magát; ahol válsághelyzetben a kormány segíti, és nem ellehetetleníti az önkormányzatokat. Mi nem fogunk Önökkel versengeni az ellenségeskedésben, a gyűlölködésben, a kirekesztésben. A demokráciában természetesnek tartjuk a politikai különbségeket és vitákat. Önökkel is szívesen megvitatnánk kerületünk jövőjét, a tervezett fejlesztéseket, a szociális gondoskodás alapelveit, a járvánnyal szembeni védekezés, vagy éppen az egészségügyi ellátás fejlesztésének legfontosabb lépéseit, és számos más fontos, közös ügyet. Csak éppen Önök erre nem hajlandók. Mert Önöknek nem Erzsébetváros, nem az itt élő emberek számítanak, hanem csupán saját korlátlan hatalmuk. Ahogy a kormányzásuk alatti 9 év során, most sem tesznek semmit, csak fokozzák a megosztottságot, az ellenségeskedést.

Ha ugyanis ez nem így lenne, akkor bizonyára latba vetnék befolyásukat a kormánynál, párttársaiknál, s igyekeznének pénzt, beruházókat, fejlesztéseket hozni a kerületbe, a kerületnek. Akkor nem otromba ostobaságokkal vádolnák a mostani önkormányzatot, hanem igyekeznének megakadályozni a kormányzati elvonásokat és hozzájárulni az elvett bevételek pótlásához. Akkor nem hazudoznának, hanem segítenének rendbe hozni azokat a gyanús ügyeket, amelyek következményei a ma napi sújtják az önkormányzatot, az itt élő embereket. Akkor felelősséget vállalnának a 2010 és 2019 közötti zűrös ügyleteikért, a bűnös felelőtlenséggel megkötött szerződésekért, az ingatlanvagyon egy részének elkótyavetyéléséért.

De Önök nem ezt teszik. Önök továbbra sem akarnak építeni, inkább folytatják a rombolást. Mi másik úton járunk. Azért dolgozunk, hogy Erzsébetváros Budapest kulturális központja, modern városi műhely legyen, az innováció, a kreativitás, a kultúra, és a művészet otthona. Azért dolgozunk, hogy az emberek békében tudjanak itt élni bőrszínüktől, vallásuktól, szexuális identitásuktól, politikai nézeteiktől függetlenül. És ebben a szándékunkban semmi és senki nem tud minket meggátolni. Önök sem. És az „Erzsébetváros Ma” sem, amely mindazt példázza, amit megvetünk, s ami eltávolít bennünket saját nemzeti kultúránktól és Európa közösségétől.

Niedermüller Péter polgármester

Borbélyné Bárdi Zsuzsanna, Ujvári-Kövér Mónika, Dr. Kispál Tibor, Szücs Balázs alpolgármesterek

kohezios_alap