• írta Barát József
  • 2023. március. 26. vasárnap
  • 0

Nagyszabású razzia a szórakozónegyedben

A belső-erzsébetvárosi éjszakában tanúi voltunk kábítószer dealer elfogásának.
title image

Nagyszabású razzia a szórakozónegyedben


A belső-erzsébetvárosi éjszakában tanúi voltunk kábítószer dealer elfogásának, beszéltünk olyan tetten ért amerikai állampolgárral, aki marihuanat akart vásárolni, 

de rozmaringot kapott helyette, azt is láttuk, hogy a mentő érkezéséig hogyan segítenek a rendőrök egy fiatal lánynak, aki pánikrohamot kapott. 

Mindez péntekről szombatra virradó éjszaka történt, amikor kilencvenhárom rendőr vett részt egy nagy belvárosi akcióban. Erről Kutsera-Juhász Bettina alezredes-asszony, a BRFK Közrendvédelmi Főosztályának helyettes vezetője lapunknak elmondta: fellépnek a kábítószer-kereskedelem, a garázdaság, ittas vezetés, tulajdon elleni bűncselekmények ellen. A cél, hogy garantálják a szórakozó fiatalok biztonságát, ugyanakkor visszaszorítsanak minden olyan jogsértést, amely félelmet, vagy felháborodást válthat ki az éjszaka is nyitva tartó vendéglátóhelyek környékén lakó emberekből.  Az este héttől hajnali öt óráig tartó ellenőrzésben részt vettek civil ruhás nyomozók, az adó- és vámhivatal munkatársai, kerületi polgárőrök, a kormányhivatal munkatársai is. Az ötödik, hatodik, hetedik kerület szórakozóhelyeit fésülték át, de ahogyan a havonta ismétlődő nagy belvárosi akciók során általában, a legnagyobb erőkkel most is a belső-erzsébetvárosi „bulinegyedbe” vonultak ki, hiszen itt a legtöbb a szórakozóhely.  


kohezios_alap