• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2023. június. 02. péntek
  • 0

"Méltónak kell lennünk az áldozatukra!" - a magyar hősökre emlékeztünk

"A Hősök napja 2023-ban azt üzeni, hogy áldozathozatal nélkül nincs eredmény. A kérdés pedig: Tudunk-e élni őseink áldozathozatalával, s ennek felelősségével?" - fogalmazott köszöntőjében Szücs Balázs alpolgármester, a Hősök napi ünnepségen.
title image
Az önkormányzat a hazánkért életüket áldozó katonák emléke előtt tisztelgett a Rózsák terén felállított emlékkőnél, karöltve a Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségével. Május utolsó vasárnapja 2001. óta a Hősök napja.

"Feltehetjük a kérdést magunknak is: vajon fel kell-e áldozni életünket a hazáért, a szabadságért? Értjük- e a felvetést egy olyan korban, mely azt sugallja, nem kell felnőni, elég csupán leértékelni a körülöttünk élőket. Megéri-e áldozatot hozni egy olyan korban, mikor azt sem tudjuk, mi az igaz, mi a hamis?" - gondolkodott hangosan az alpolgármester, hozzátéve: "Emlékezni és bizakodni jöttem, hogy képesek vagyunk továbbadni elődeink örökségét, a felelősséget, megérteni a feladatot, amit ránk hagytak. Továbbadni a hazaszeretetet, a reményt a jövő generációjának."

A megemlékezésen a HONSZ nevében Sulyok András és Husonyicza Gábor emlékeztek a haza hőseire, s az Erzsébetvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Művészeti Szakgimnázium színi tagozatának diákjai - Pirvuta Krisztián, Vass Zoltán, Kollár Balázs, Molnár Zselyke - adtak ünnepi műsort.

A Hősök napja Erzsébetvárosban koszorúzással zárult, melyen Kispál Tibor alpolgármester és Devosa Gábor önkormányzati képviselő, MSZP frakcióvezető is elhelyezték a kegyelet virágait.
kohezios_alap