• írta Sándor Zsuzsa
  • 2022. június. 23. csütörtök
  • 0

Megújul az Almássy téri kutyafuttató

A helyszíni sajtótájékoztatón Szűcs Balázs alpolgármester elmondta, stratégiai, szakmai partnerük, a ZöldEb Egyesület javaslatára döntöttek a felújításról: az eddigi gyöngykavics burkolatot eltávolítják, és jó minőségű homok kerül a helyére.
title image

Megújul az Almássy téri kutyafuttató

Jó hír az erzsébetvárosi kutyásoknak és kutyabarátoknak, hogy megújul az Almássy téri kutyafuttató. A helyszíni sajtótájékoztatón Szűcs Balázs alpolgármester elmondta, stratégiai, szakmai partnerük, a ZöldEb Egyesület javaslatára döntöttek a felújításról: az eddigi gyöngykavics burkolatot eltávolítják, és jó minőségű homok kerül a helyére.

S miért van erre szükség? Több indokot is sorolt Hirbek Edina a ZöldEb Egyesület vezetője. Például azt, hogy a mély kavicságyban se a kutyák, sem a gazdáik nem tudtak jól mozogni. Az állat mancsát felsértheti a kavics, rátapadhat a nyálas labdára. Akadt olyan kutya, akinek másfél kiló kavicsot operáltak ki a gyomrából.

A ZöldEb egyeztetett a helyi kutyás közösségekkel arról, mi kerüljön a kavicságy helyére? A homok kapta a legtöbb szavazatot. És hogy az embereknek se kelljen esőben sáros lábbal járkálni a homokban, számukra egy külön kis út is épül a kutyafuttatóban. A homokot rendszeresen fogják fertőtleníti egy zöld kezelési eljárással. Olyan szert használnak, amely az emberekre és állatokra teljesen veszélytelen, viszont a baktériumokat, gombákat elpusztítja. Így nem kell majd cserélgetni a homokot, elég olykor feltölteni, ha már kikopott.

Természetesen a kutyafuttatóban is szabály, hogy a kutyaürüléket fel kell szedni, és a kihelyezett tárolókba dobni.

Az építéseket az Erzsébetváros kft. végzi, azt ígérik, jövő hét közepére el is készülnek. Vagyis a gazdik és négylábú barátaik újra birtokukba vehetik az Almássy téri kutyafuttatót, amelyet  remélhetően még jobban fognak szeretni, mint eddig. 

kohezios_alap