• írta Adminisztrátor
  • 2021. szeptember. 14. kedd
  • 0

Közösségi költségvetés 2022

Tisztaság, parkok, fák, felújított társasházak és lakások, és több lehetőség a digitális ügyintézésre – ezekre költenének többet Erzsébetváros lakói.
title image

Közösségi költségvetés 2022

Tisztaság, parkok, fák, felújított társasházak és lakások, és több lehetőség a digitális ügyintézésre – ezekre költenének többet Erzsébetváros lakói.

Lezárult a közösségi költségvetés első szakasza; több százan mondták el véleményüket, mely területekre tervezzen az önkormányzat többletforrásokat a 2022-es költségvetésben. A válaszadók több mint 40 %-a a közterületi feladatokat, vagyis az utcák, járdák sűrűbb takarítását, az közterületek fásítását emelte ki. Ezek közül a takarítás élvezi a legnagyobb támogatottságot, de majdnem ugyanilyen fontos a zöldítés, illetve a köztéri kamerarendszer felújítása.

Válaszaikkal kiemelték még az itt élők a lakhatás minőségével összefüggő területet is. Itt a társasházak felújításának támogatása, illetve az üres, jelenleg lakhatatlan önkormányzati lakások felújítása kapta a legtöbb pontot.

A visszajelzések alapján lényeges cél a szolgáltató önkormányzat, ezen belül a digitális ügyintézés fejlesztése, ez lett az ötödik legnépszerűbb terület.

Többen bővítették a listát saját javaslataikkal, amelyekben azonban sok helyen visszaköszönt a közterületek tisztán tartása. Volt, aki a kerületben élők felvilágosításával, tanításával, más szigorúbb szabályokkal, büntetésekkel, és megint más ingyenes kutyapiszok gyűjtő zacskóval előzné meg az utcák szennyeződését. Többen építenének parkolóházat önkormányzati pénzből és sokan költenének kulturális és közösségi programokra is. Ezen felül szerepeltek a beküldött kérdőíven olyan konkrét javaslatok, mint a Luther és a Szövetség utcai áthajtást segítő, átkelő sáv felfestése a Rákóczi úton.

A költségvetés közösségi tervezése ezzel nem ért véget. A beérkezett válaszok, a lakók preferenciái alapján az önkormányzat vezetése a közeljövőben konkrét célokat fogalmaz meg, amelyekről az itt élőket is megkérdezi. 

kohezios_alap