• írta Buják Attila
  • 2022. október. 05. szerda
  • 0

Kerületi diákolimpia

A 2021-22-es tanévben zárult kerületi diákolimpia díjkiosztóját tartották a Hernád utcai Baross Gábor Általános Iskolában.
title image

Mindenki nyer

Kerületi diákolimpia

A 2021-22-es tanévben zárult kerületi diákolimpia díjkiosztóját tartották a Hernád utcai Baross Gábor Általános Iskolában. A versenysorozatot Erzsébetváros Önkormányzata szervezte, támogatta. Az érmeket a résztvevők már a tanév végén átvették, most az önkormányzat adta át az iskoláknak a jutalomként vásárolt torna- és sportszereket.

Vágner Zsuzsanna vezető testnevelő (Baross iskola) szerint ez kétszeresen jól jön, mivel a Covid éveiben nem tudták az elhasznált sportszereket pótolni. A versenysorozat három kerületi iskolában három alapsportból, kosárlabdából, teremfociból és az ötödikesek váltóversenyéből állt. A versenybírói feladatokat a tornatanárok látták el. A Baross Hernád utcai tornatermében tartott összejövetelre eljött Kispál Tibor, Erzsébetváros alpolgármester és Devosa Gábor önkormányzati képviselő, az egyik szervező. Az alpolgármester szerint gyerekkorban a rendszeresen űzött sportnak közösségmegtartó ereje van, a siker összekovácsolja a csapatokat, barátságot teremt, ezért a hagyományt, a diáksport segítését az önkormányzat a jövőben is gyakorolni fogja. A beszédek után Spiesz Ádám igazgatóval együtt átadták az önkormányzat ajándékait, labdákat és tornazsámolyokat. A tavalyi diákolimpiának három részvevője volt. A VII. kerületi Baross Gábor Általános Iskola mellett szerepeltek az Alsóerdősor utcai Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium diákjai, a Dob utcai Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola diákjai és a Kertész utcai Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Művészeti Szakgimnázium tanulói. A két utóbbi intézmény egy egységet alkot. A diákolimpiai helyezésekről most szó sem esett, az úgyis másodlagos. A végén úgyis mindenki nyer. 

kohezios_alap