• írta Sándor Zsuzsa
  • 2023. május. 20. szombat
  • 0

Jótékonysági gardróbvásár a K11-ben

Erzsébetváros Önkormányzatának támogatásával jótékonysági gardróbvásárt rendeztek május 19-én, pénteken a K11-ben.
title image

A program célja a hajléktalan nők támogatása volt. Neves színésznők, újságírók, illetve divattervezők ajánlották fel ruháikat az eseményre, és a megvásárolható trendi holmik bevételeit a szervezők a fedél nélküli nők megszépítésére fordították.

A Bridge elnevezésű kezdeményezés célja: hidat teremteni a különböző társadalmi rétegekhez tartozó nők között, felhívni a figyelmet egyenlő jogaikra. Ami összekötheti a nagyon más élethelyzetben lévő lányokat és asszonyokat, az például a nőiesség megélésének vágya.

Erre keresett megoldást a hajléktalanok társadalmi integrációjáért küzdő Mentés Másként Alapítvány, illetve a stylementor, Somoskői Rita. Ő színházaknak is dolgozik, ügyfelei között sok a színésznő is. Közülük többen – például Horváth Lili, Szamosi Zsófia, Kakasy Dóra – első szóra csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz, és az otthoni gardróbjuk legszebb darabjait, alkalmi és hétköznapi ruhákat adták oda a gardróbvásárnak.

A K11 rendezvénye ugyanakkor a fenntarthatóságot is szolgálta, hiszen az alig használt, jó minőségű ruhákat mások még örömmel hordhatják tovább. A Király utcai kulturális központ nagytermében felállított ruhafogasokon azonban vadonatúj ruhakölteményeket is találtunk, amelyek a különböző divatszalonokból érkeztek adományként. Sok száz holmi talált új gazdákra, persze jutányos áron. Sokan válogattak a szebbnél szebb darabok között, s nem csak az olcsó árak miatt. Különleges érzés olyan blézert, blúzt vagy szoknyát hordani, amelyet kedvenc színésznőnk viselt, főleg ha ezzel még nemes célok megvalósításához is hozzájárulhatunk.  

kohezios_alap