• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2022. február. 24. csütörtök
  • 0

Javítottak, nyertek!

A Baross Gábor Általános Iskola 8.a osztálya nyerte el az „Erzsébetváros legszorgalmasabb osztálya” címet.
title image

Testnevelés tagozatos, táncos lábú osztály a 8.a

 

Javítottak, nyertek!

 

A Baross Gábor Általános Iskola 8.a osztálya nyerte el az „Erzsébetváros legszorgalmasabb osztálya” címet. Az osztályt Osváth Adrienn osztályfőnök regisztrálta az erzsébetvárosi önkormányzat „Javíts egy jegyet” pályázatán. Jutalmuk: részvétel május 26-29 között a miskolci VII. Országos Osztálykiránduláson, a Kamaszfesztiválon. Az utazás költségeit az önkormányzat finanszírozza. A győztesek osztályfőnökét kérdeztük.

 

A Baross Gábor Általános Iskola 8.a osztálya testnevelés tagozatos, 17 fős kis csapat. Osztályfőnökük Osváth Adrienn alsó tagozattól ismer őket, legtöbbjüknek tanító nénije is volt az első két évben.

– Visszakaptam ötödiktől a gyerekeket, igazi vagány lurkók, a kamaszkor minden szépségével, nehézségével együtt – mondja mosolyogva a pedagógus, és megtudjuk, hogy Adri néninek szólítja őt a kis „manóhadserege”.

 

Adri néni az elmesélte, hogy a fiúkat leginkább a sport, főleg a foci érdekli, a lányok pedig szívesen kézműveskednek. Mindannyian szeretnek szerepelni a sulis rendezvényeken, legutóbb bécsi keringőt táncoltak az iskola évfordulóján. Mivel testnevelés tagozatosok, nem meglepő, hogy az osztályban több a fiú, mint a lány. Bár azt tartják, hogy a fiúk nem a szorgalmukról híresek, mégis ők lettek a kerület legszorgalmasabb osztálya, pedig az „ofő” szerint nem is készültek külön erre a megmérettetésre.

– Nyolcadikosok, így leginkább a továbbtanulás, a felvételik motiválták őket, hiszen szeretnék megvalósítani álmaikat. Az őket tanító kollégák ehhez minden segítséget megadtak a felvételi előkészítők során. Szinte minden tantárgyból javítottak a 7. osztály tanév végi eredményekhez képest, ezért regisztráltam a csapatot – mondja a tanárnő.

 

A jó eredmény jutalma egy négynapos osztálykirándulás, Erzsébetváros Önkormányzatának segítségével. Az osztályfőnök a gyerekek nevében is beszélt erről:

– Nagyon örülünk, hogy nyertünk! A gyerekek így igazán maradandó élményekkel gazdagodva zárhatják az együtt töltött nyolc évet.

 

Osváth Adrienn húsz éve pedagógus: tanító, testnevelő, aerobik sportedző, és masszőrként ayurveda masszázst is oktatott felnőtteknek. A pályája kezdetétől a 7. kerületben tanít. Pedagógus családból származik, édesanyja tanító, keresztanyja tanár, nagymamája igazgatóhelyettes volt Sárospatakon.

– Azt hiszem a pálya szeretetét ők ültették el bennem. Már általános iskolás koromban tanár szerettem volna lenni. Szeretek tanítani, bármilyen korosztálynak. Engem feltölt a csillogó szemek látványa, ha valami olyat adhatok, amitől több lesz a másik ember, ha a legjobbat tudom valakiből kihozni. Azt hiszem, talán ez mozgat, ezek miatt vagyok még a pályán – zárja gondolatait a diákjaira nagyon büszke pedagógus.

 

Gratulálunk az osztálynak, sikeres felvételit, vidám osztálykirándulást kívánunk nekik!

kohezios_alap