• írta Sándor Zsuzsa
  • 2021. november. 11. csütörtök
  • 0

Idén utoljára ülésezett az Idősek Erzsébetvárosi Tanácsa

A civil szervezett célja, hogy a korosztály problémáit képviselje a helyi döntéshozóknak, a tanácsban ezért részt vesz a VII. kerületi önkormányzat, és elnöke a polgármester.
title image

Idén utoljára ülésezett az Idősek Erzsébetvárosi Tanácsa. A civil szervezett célja, hogy a korosztály problémáit képviselje a helyi döntéshozóknak, a tanácsban ezért részt vesz a VII. kerületi önkormányzat, és elnöke a polgármester.

A november 11-i ülésen Niedermüller Péter elősorban a jövő évi tervekről beszélt. Elmondta, hogy bár nehéz előre tervezni, mivel nem tudni, milyen esetleges újabb kormányzati elvonásokkal kell számolni, mégis azt reméli: a következő év már kicsit könnyebb lesz. A jövő évi költségvetésben mindenképpen prioritást kapnak a szociális kérdések, azon belül is elsősorban a rászoruló időseknek szeretnének segíteni. Például a lakhatási támogatásokra több forrást különítenek el, és bővítik a támogatottak körét. A gyógyszertámogatásokra is többet költenek, és a szemüvegvásárláshoz is segélyt nyújtanak a nehéz helyzetben lévő szépkorúaknak. A megemelt összegű fűtési támogatást már most, 2021. november 1-től 2022. március 31. igényelni lehet az önkormányzattól.

Nagyon fontos, hogy egyetlen rászoruló se szégyelljen segítséget kérni. Minden közösség alapelve az, hogy a jobb helyzetben lévők megpróbálnak segíteni a hátrányos helyzetben lévőknek. Nem csak anyagilag, hanem emberileg is. Ezért például a kerületi Humán Szolgáltató Központ feladata lesz jövőre az is, hogy aktív nyugdíjasokból, esetleg diákokból megszervezze az önkéntes segítők körét. Hisz azoknak az időseknek, akik nem tudnak a nyugdíjas klubokba eljárni, nem csak házi gondozásra van szükségük. Hanem jó szavakra is. Hogy valaki rájuk nyissa az ajtót, bevásároljon, s főleg beszélgessen velük. 

 

 

kohezios_alap