• írta Adminisztrátor
  • 2021. július. 08. csütörtök
  • 0

Hétfőn indul a Blaha Lujza tér felújítása

A munkák miatt, a főváros által elrendelt ideiglenes forgalmi rend lép életbe
title image

Hétfőn indul a Blaha Lujza tér felújítása. A munkák miatt, a főváros által elrendelt ideiglenes forgalmi rend lép életbe.

Az első ütem munkáinak idejére, a következő 10-12 hétben a Rákóczi út és a Nagykörút 1-1 közúti sávját lezárják. A Rákóczi úton a buszsáv szűnik meg ideiglenesen, de a buszok elsőbbséggel sorolhatnak be a forgalmi sávba. A körúton 1-1, a Rákóczi út pedig csak 2-2 sáv lesz járható.

Erre a 10-12 hétre ideiglenesen feloldják a Rákóczi úttal párhuzamos Wesselényi utcában és Dohány utcában a forgalomcsillapítást. Ezek az utcák a korábbi rendnek megfelelően egy irányban zavartalanul átjárhatóak lesznek.

A korlátozások a gyalogos forgalmat is érintik, de az összes tömegközlekedési megálló és az aluljáró is végig elérhető marad. A 4-6-os villamos továbbra is változatlanul jár a Nagykörúton, ahogy a 7-es buszcsalád is a Rákóczi úton. A Blaha Lujza téren a 7-es buszok megállója 15-20 méterrel hátrébb kerül. A villamos és buszmegállókhoz legközelebbi gyalogátkelőt lezárják, de a Népszínház utcai használható marad. A 99-es és a 217E buszok megállói maradnak, de a buszok terelt útvonalon közlekednek, hosszabb menetidővel.

További információ

kohezios_alap