• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2023. március. 09. csütörtök
  • 0

Erzsébetváros a fiatal művészlelkek otthona is

Közel 200 diák írt, rajzolt a Család- és Gyermekjóléti Központ pályázatára!
title image

Erzsébetváros a fiatal művészlelkek otthona is:

közel 200 diák írt, rajzolt a Család- és Gyermekjóléti Központ pályázatára!

A Magyar Kultúra Napja alkalmából meghirdetett versenyen a legkisebbeknek rajzolni kellett egy mese vagy mesefilm-jelenetet. A nagyobbaknak írásos feladatuk volt: a felső tagozatosoktól magyar író művéhez vagy magyar rendező filmjéhez vártak kedvcsinálót, a középiskolásoktól pedig kedvenc zenei előadójukról kértek egy novellát, mesét.

„Akik ilyen rajzokat készítenek, azok különleges szemüvegen keresztül látják a világot” – fogalmazott Niedermüller Péter polgármester a K11-ben, ahol a pályázat díjátadójára sor került. Szücs Balázs alpolgármester az összes pályázatot látta és olvasta, szerinte: „Túl sok jó rajz, írás érkezett, ezért minden kategóriában adunk át különdíjakat is.”

A díjazás igazán nagyvonalú volt: okosóra, hordozható hangszóró, akkumulátoros mini nyomtató, cirkuszjegy és Play VR csapatépítő program is szerepelt az ajándékok között. A szervezők minden résztvevőnek eljuttatják az emléklapot is a következő napokban, megköszönve a részvételt.


A rajzokból kiállítás is készült, ez március 15-ig látható a K11-ben.

A következő alkotópályázatra már lehet készülődni, annyit elárulunk: diákoknak szól majd, és erősen kötődik Erzsébetvároshoz.

A díjazottak

1-2. osztályos korosztály győztesei:

Kazhayeva Julianiya és Csúri Szimonetta – Fűzfa Hanna Mária

3-4. osztályos korosztály győztesei:

Devecsery-Varga Simon és Kryvokhyzha Alina – Veres Viktória

5-8 osztályos korosztály győztesei:

Borbély-Pecze Szirka és Csóka Elizabet – Rostás Vivien – Rostás Tirza és Németh Jennifer

Középiskolás korcsoport győztesei:

Kenderesi Mimi és Muresán Alexandra – Jankó-Brezovay

Különdíjasok:

Tóth Arianna Mia, Sárközi László Kevin, Varga Kevin Elemér, Bakó Alexa, Horváth Csenge, Somos Olívia, Kovács Enikő, Patay Borbála, Majer Levente, Bilinszki Richárd, Rafael István László, Lukács Bence Dominik, Dunai Márió, Pünkösti Mimi, Paczolay Nóra


kohezios_alap