• írta Barát József
  • 2022. szeptember. 23. péntek
  • 0

Élőlánc a Fasori Gimnázium előtt

„Veletek vagyunk!”– ezt írták molinójukra a Fasori Evangélikus Gimnázium diákjai, akik csütörtökön reggel élőlánccal tüntettek tanáraikért.
title image

Élőlánc a Fasori Gimnázium előtt

 

„Veletek vagyunk!”– ezt írták molinójukra a Fasori Evangélikus Gimnázium diákjai, akik csütörtökön reggel élőlánccal tüntettek tanáraikért. Aláírásként színes festékbe mártott kezük lenyomatával hitelesítették az üzenetet.

A „Reggeli a tanárokért” elnevezésű tüntetést két érettségi előtt álló diák szervezte a közösségi hálón, hogy az első órán való részvétel helyett támogassák tanáraikat, akik méltán tartanak igényt bérük növelésére, terheik csökkentésére, sztrájkjoguk visszaállítására. Reggel 7:45-kor maguk a szervezők is meglepődtek, mert sokkal több diák jött el, mint akik előre jelezték érkezésüket: a résztvevők legalább 200-an voltak. A diákok egyike beszédet is mondott, kifejtve: az ő korosztályuk nem élhet álomvilágban, ki kell állniuk jövőjükért. Mint mondta, a nyertesek és vesztesek között az a különbség, hogy a nyertesek sohasem adják fel, éppen ezért kérte a gimnázium tanáraitól: ne adják fel!