• írta Sári Judit
  • 2022. november. 24. csütörtök
  • 0

Cserjéket és évelő növényeket ültettek a Bajza utcai miniparkba

Néhány hónapja bejárásra invitálták a Főkert munkatársait dr. Kispál Tibor alpolgármester és a két érintett körzet képviselője, Szücs Balázs és Devosa Gábor.
title image

A Damjanich utca teljes hosszában akár egy sugárút is lehetne, hiszen a széles, többsávos úttest egyenesen szeli át a Dózsa György úttól a Rottenbiller utcáig a kerületet. Az úttestet és a járdát kis földsávok választják el, ezekben a földsávokban az itt élők örömére szép lombos fák teszik zöldebbé a lakókörnyezetet. Nem így van ez azonban az alacsonyabb növésű zöldfelületekkel, melyeket nemcsak az idei aszály tett tönkre, de kis és nagydolguk okán az itt sétáltatott ebek is jelentősen hozzájárulnak a növényzet pusztulásához.

Néhány hónapja bejárásra invitálták a Főkert munkatársait dr. Kispál Tibor alpolgármester és a két érintett körzet képviselője, Szücs Balázs és Devosa Gábor. Az akkor megkezdett egyeztetések eredményeként november közepén, kísérleti jelleggel megkezdte a terület egy szakaszának megújítását az illetékes Főkert, a Bajza utcai kereszteződésnél lévő 3 miniparkban 20-30 cm rétegben elhordták a kutyapiszokkal szennyezett földet, új termőföld került kihelyezésre, melybe a 20-i héten beültetésre kerültek a kis cserjék és az évelő növények.

Lipcsei Szabolcs a Főkert zöldfelület-fenntartási igazgatója elmondta, hogy az amolyan pilot programként kezelt megújítás egy hosszú távú folyamat része lehet, amennyiben sikerül megóvni tavaszig ezt a három kertet a rongálástól, a kutyapiszoktól. A kerületi önkormányzat parkkarbantartásért is felelős cége, az Erzsébetváros Kft. a kerületi képviselők kérésére vállalta, hogy megújítja a megrongálódott korlátelemeket, kihelyezik a tájékoztató táblákat, de ahhoz, hogy hosszú távon is szép és rendezett maradjon a környezet kérik a lakók és a helyben lévő vállalkozók, üzlettulajdonosok segítségét is. Amennyiben rongálást, szemetelést tapasztalnak, írjanak az [email protected] email címre, vagy keressék képviselőiket elérhetőségeiken.

kohezios_alap