• írta Erzsébetváros önkormányzata
  • 2022. január. 21. péntek
  • 0

Budapestiek ötleteit valósítja meg a Fővárosi Önkormányzat - Legyen ez a te ötleted!

Január 31-ig várjuk az ötleteket az otlet.budapest.hu oldalon
title image

Budapestiek ötleteit valósítja meg a Fővárosi Önkormányzat - Legyen ez a te ötleted! 
- Január 31-ig várjuk az ötleteket az otlet.budapest.hu oldalon -

A legtöbb ember örülne annak, ha beleszólhatna, mi hogyan változzon, fejlődjön a lakóhelyén, a városrészben, ahol napjainak nagyrészét tölti. Gyakran úgy érezzük, hogy akik a döntéseket hozzák, nem szembesülnek az igazi hiányosságokkal, igényekkel, vágyakkal. Nos, valóban, senki sem ismer jobban egy utcát, egy környéket, mint azok, akik ott élnek, dolgoznak. 

A Budapesti városvezetés arra törekszik, hogy minél pontosabban lássa az emberek ötleteit, javaslatait, és azon dolgozik, hogy ezek valósággá váljanak. 

A közösségi költségvetésben 2021-ben is 1 milliárd forintnyi fejlesztésről döntünk együtt. Bárki, aki Budapesten él vagy dolgozik, szabadon beadhatja az ötleteit. Ha a városházi szakemberek megvalósíthatónak ítélik, akkor végül a budapestiek szavazatai alapján dől el, hogy melyek valósulnak meg. 

A te ötleteidet is várjuk három kategóriában:  

Zöld Budapest: Budapest felkészül a klímaváltozásra. Zöldebb utcák, élettel teli parkok, mindenki számára elérhető, környezettudatos megoldások. 

Esélyteremtő Budapest: A cél a társadalmi különbségek csökkentése, hátrányos helyzetű közösségek életét támogató ötletekkel, például szociális segítségnyújtással. 

Nyitott Budapest: Egy nyitott város a szívügyed? Együttműködések, új, kísérleti megoldások, digitális fejlesztések, rövid távú, közösségépítő ötletek. 

A kisebb ötletek költsége legfeljebb 50 millió forint lehet, de minden kategóriában egy-két nagyobb, maximum 133 millió forintos fejlesztés is helyet kap. 

LÁTOGASS EL HONLAPUNKRA, ÉS ADJ EGY JÓ ÖTLETET! 

ÖTLETBEADÁSI HATÁRIDŐ: 2022. JANUÁR 31. 

OTLET.BUDAPEST.HU 

 

kohezios_alap