• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2022. június. 17. péntek
  • 0

Élő történelem a Múzeumok Éjszakáján

Idén újra részt vesz a Róth múzeum a Múzeumok Éjszakáján, melyre számos új programmal készülnek, például megelevenedő történelemmel, tudta meg az Erzsébetváros Hírei Kolocz Dóra intézményvezetőtől.
title image

Elindulások és újraindulások a Róth múzeumban:

Élő történelem a Múzeumok Éjszakáján

Idén újra részt vesz a Róth múzeum a Múzeumok Éjszakáján, melyre számos új programmal készülnek, például megelevenedő történelemmel, tudta meg az Erzsébetváros Hírei Kolocz Dóra intézményvezetőtől. Az előzetes regisztrációk alapján nagy érdeklődésre számítanak, ezzel az eseménnyel zárják az évet és nyitják a nyarat!

A mostani múzeumi évadban új startot vett a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény: számos újdonsággal jelentkeztek, az idei Múzeumok Éjszakája pedig lezárja és egyben meg is koronázza az 2021-2022-es évet. Több nagysikerű program mutatkozik be exkluzív tartalommal a látogatóknak, s vadonatúj, élő múzeumi eseménnyel készülnek június 25-ére.

„Elindulások és újraindulások éjszakája lesz június 25-én, nem csupán a múzeum, de a programok számára is” – fogalmaz Kolocz Dóra. „Beköltöztek Róthék! című élő múzeum programunkon a Róth-család Nefelejcs utcai, új életének hajnalát mutatjuk be. Egész éjszaka zajló Tárgy/Kísérletek sorozatunk műtárgyaink háttértörténeteit meséli majd el, s kipróbáljuk megújított tárlatvezetésünket és épületsétánkat is, amelyek klasszikus formájukban egész évben nagy sikerrel zajlottak” – meséli Dóra. A Múzeumok Éjszakáján hangulatos kertben kézműves sör is várja majd a látogatókat a Róth család egykori otthonában.

A program:

18:00-20:00 MOZAIKBARANGOLÓ

Mozaikos családi alkotóműhely Róth Miksa egykori rajzolószobájában

18:00-20:00 ÁGAS-BOGAS SZECESSZIÓ

Üveges családi alkotóműhely Róth Miksa egykori rajzolószobájában

18:00-19:00 BEKÖLTÖZTEK RÓTHÉK!

Élő történelem 

19:00-20:00 A SZECESSZIÓ ELFELEDETT MESTERE

Városi séta

20:00-21:00 BEKÖLTÖZTEK RÓTHÉK!

Élő történelem

21:00-22:00 PINCÉTŐL A PADLÁSIG: VENDÉGSÉGBEN RÓTH MIKSÁNÁL

Épülettörténeti séta

22:00-23:00 BEKÖLTÖZTEK RÓTHÉK!

Élő történelem

23:00-00:00 MŰVÉSZET ÉS MINDENNAPOK RÓTH MIKSÁNÁL

interaktív tárlatvezetés

 

Június 25-én este 18 óra és éjfél között a múzeum kiállításai és programjai csak Múzeumok Éjszakája karszalaggal látogathatók.


Fotó: Kalocsai Richárd

kohezios_alap