• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2022. július. 01. péntek
  • 0

Budapest parkolásának átalakításáról döntött a Fővárosi Közgyűlés.

A 2022. szeptember 5-étől életbe lépő rendszer egységesebb, átláthatóbb és sokkal egyszerűbb lesz minden eddiginél, hiszen a mostani 27 helyett csupán 4 fizetős parkolási zóna lesz.
title image
Budapest parkolásának átalakításáról döntött a Fővárosi Közgyűlés. A 2022. szeptember 5-étől életbe lépő rendszer egységesebb, átláthatóbb és sokkal egyszerűbb lesz minden eddiginél, hiszen a mostani 27 helyett csupán 4 fizetős parkolási zóna lesz.
Erzsébetváros az A és B zónába esik, ahol 600 illetve 450 Ft/óra díjon parkolhatnak majd a nem kerületben élők. A legdrágább belvárosi ’A’ zóna talán többeket is visszatart majd attól, hogy csak gépjárművel közlekedjen, s ezáltal csökken majd a kerületbe érkező autóforgalom

Erzsébetváros minden irányból könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, érdemes használni az alternatív közlekedési módokat, de egy jó séta is beleférhet egy-egy színházi este vagy más program után. A parkolási rendszer üzemeltetése továbbra sem kerül fővárosi hatáskörbe, így a kedvezményes lakossági várakozási hozzájárulás kérdését ez a mostani döntés nem érinti. Év végére a kerület külső részein is elkészülnek a kizárólagos lakossági parkolóhelyek, melyek tovább könnyíthetik a belvárosi kerületeket sújtó parkolási gondokat. Természetesen nem elhanyagolható az sem, hogy az új rendszer bevezetésével a kerület lényegesen több bevételhez jut, melyet fejlesztésekre, zöldítésre, az utcák, terek élhetőbbé tételére tudunk fordítani.


kohezios_alap