• írta Erzsébetváros önkormányzata
  • 2021. december. 06. hétfő
  • 0

Az Örkény színházban ünnepeltük a szociális munka napját Erzsébetvárosban.

Erzsébetváros egy nyugodt, békés, befogadó közeg, ahol mindenki otthon érezheti magát és abban, hogy ez így lehet a szociális szakmában dolgozók vannak a legnagyobb segítségünkre.
title image

Az Örkény színházban ünnepeltük a szociális munka napját Erzsébetvárosban.

Farkas Tünde a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltatató Központ vezetője köszöntette elsőként a megjelent dolgozókat a szociális munka alkalmából rendezett színházi előadáson.

Niedermüller Péter a kerület polgármestere beszédében kihangsúlyozta mennyire fontos alappillérei Erzsébetvárosnak a szociális területen dolgozó szakemberek. Budapest kellős közepén is fellelhető a mélyszegénység, egy közösséget pedig az minősít, hogyan bánik a kisebbségekkel, a betegekkel, fogyatékkal élőkkel vagy épp társadalom peremére szorultakkal. Mi egy olyan városrész szeretnénk lenni, ahol teljesen természetes, hogy ezeknek az embernek segítsünk. Erzsébetváros egy nyugodt, békés, befogadó közeg, ahol mindenki otthon érezheti magát és abban, hogy ez így lehet a szociális szakmában dolgozók vannak a legnagyobb segítségünkre.

A polgármester beszéde után kezdetét vette a Kiváló dolgozók című darab, amely különlegessége, hogy a színházi társulat tagjai mellett hétköznapi hősök léptek színpadra. "Elhivatott szakemberek, akik munkája nélkül pillanatok alatt leállna az ország. A gondoskodó szakmák képviselői, akik kitartóan, de láthatatlanul dolgoznak értünk - és legtöbbször helyettünk."

Ez a leírás sokat elmond arról, hogy kifejezőbb módon nem is ünnepelhettük volna a szociális munka napját, hiszen ezen az estén a darab "főszereplői" a közönség soraiban ültek.

kohezios_alap