• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2021. április. 26. hétfő
  • 10

A kormány az Ön pénzét veszi el

Naponta 8,2 millió forintot vesz el Erzsébetvárostól, tehát annak lakóitól a kormány. Ez 2021-ben 3 milliárd forint mínuszt jelent
title image
Amikor 2019 őszén a hetedik kerület új vezetést kapott, azért kezdtünk el dolgozni, hogy az itt élő emberek élete jobb, könnyebb legyen. A kormány most ezt a lehetőséget akarja elvenni öntől és a hetedik kerülettől.

A kormány tagjai, a párt országgyűlési képviselői lépten-nyomon arról beszélnek, hogyan segítik a családokat és a vállalkozásokat. A valóság ezzel szemben az, hogy Erzsébetváros visz védőruhát és maszkot azoknak, akik most az idősek beoltását végzik. Erzsébetváros segít azoknak, akik a járvány miatt egyik napról a másikra elveszítették munkahelyüket. Erzsébetváros biztosított csomagolt élelmiszert az otthonukba kényszerült gyermekeknek. Erzsébetváros gondoskodik a parkoló őrökről, akiknek munkáját okafogyottá tette az ingyenes parkolás. Erzsébetváros nyújtott segítséget az időseknek, akik nem hagyhatták el az otthonaikat. Erzsébetváros fertőtlenítette az utcákat és játszótereket.

Orbán Viktor most ezt is el akarja lehetetleníteni. A kormány segítség helyett milliárdokat vesz el a kerületektől. Elvonta a gépjárműadót, a reklámadót, csökkentette az iparűzési adót, másfélszeresére emelte a szolidaritási hozzájárulást.

Naponta 8,2 millió forintot veszít Erzsébetváros a kormány döntései miatt!

Ezt a pénzt nem egészségügyre, válságkezelésre, vagy gazdaságfejlesztésre költik, hanem luxusberuházásokra. Vadászati világkiállításra 55 milliárd forintot költenek, vagyis majdnem húszszor annyi pénzt, amennyit idén Erzsébetvárostól elvesznek.

Annak ellenére, hogy a kerületet anyagilag ellehetetleníti, lényegében kifosztja a kormány, a feladatainkat ellátjuk. Azért dolgozunk, hogy rendben működjenek szociális intézményeink, óvodáink, bölcsödéink, egészségügyi rendelőink; tiszták és biztonságosak legyenek az utcák és közterek. Azért dolgozunk, hogy a kerületben élők a lehető legkevesebbet vegyenek észre a kormányzati elvonásokból.

Nem adjuk fel, nem hagyjuk magunkat.
kohezios_alap