• írta Adminisztrátor
  • 2020. szeptember. 07. hétfő
  • 1

Agrárcenzus 2020

„Agrárcenzus, 2020”
title image

Agrárcenzus 2020

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ország valamennyi településére kiterjedő, általános mezőgazdasági összeírást hajt végre, „Agrárcenzus, 2020” elnevezéssel.

A felvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók részére, amelyhez az adatszolgáltatók részvételükkel és pontos adatszolgáltatással nagyban hozzájárulnak. A válaszadás minden, az adatfelvételre kijelölt gazdálkodó szervezet vagy személy számára kötelező.

Az online önkitöltési lehetőséget biztosító első szakasz lezárultával a KSH összeírói fogják személyesen felkeresni – az internetes válaszadással nem élt – címeket 2020. szeptember 19. és november 22. között.

 

Az összeírási munkát a KSH által megbízott, igazolvánnyal ellátott összeírók végzik. Az összeírói igazolvány személyi igazolvánnyal együtt érvényes, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni. Az összeírók a KSH logójával ellátott táskával, a felvétel logóját tartalmazó nyakbaakasztóval is rendelkeznek. A felvétel elektronikusan, a KSH által biztosított tableten történik. Az összeírók konkrét, címlista szerinti címeket keresnek fel.

A kialakult járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel, adatszolgáltatóink és munkatársaink egészségének védelmét szem előtt tartva az összeírók maszkot viselnek, és kézfertőtlenítő is lesz náluk.

A felvétel során nyert információkat kizárólag statisztikai célra használják fel, azokat más szervek, személyek részére nem adják ki. Az eredményeket összesítve közlik a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az Európai Unió 2016/679. sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.

A felvétel részleteiről a www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok oldal nyújt további tájékoztatást.

A felvétellel kapcsolatosan kérdés esetén kérem, hívja az ingyenes hívható zöldszámot: 80/200–766 (2-es gomb, majd 2374-es OSAP-szám megadása szükséges), amelyen a KSH munkatársai készséggel adnak tájékoztatást.

beautiful-green-cornfield-with-sunset-sky-background_29332-1154-1090px