• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2022. március. 30. szerda
  • 0

A Fővárosi Vízművek az alábbi tájékoztatást közölte a vízellátással kapcsolatban

A Fővárosi Vízművek jelentős, tovább nem halasztható hibajavításba kezd március 28-án, hétfőn. A hosszas előkészítéseket és áramlástani számításokat igénylő munka csak két olyan főnyomóvezeték egy időben történő kizárásával végezhető el, amelyek több fővárosi kerület ivóvízellátásában meghatározó szerepet töltenek be.
title image

Tisztelt Kerületi Lakosok!

A Fővárosi Vízművek az alábbi tájékoztatást közölte a vízellátással kapcsolatban:

„A Fővárosi Vízművek jelentős, tovább nem halasztható hibajavításba kezd március 28-án, hétfőn. A hosszas előkészítéseket és áramlástani számításokat igénylő munka csak két olyan főnyomóvezeték egy időben történő kizárásával végezhető el, amelyek több fővárosi kerület ivóvízellátásában meghatározó szerepet töltenek be.

A SENTAB-vezetékek közös szakaszán anyagfáradás okozta sérülés keletkezett, aminek következtében a kifolyó víz folyamatosan mossa alá a csövet. Ez az állapot magában hordozza egy súlyosabb károkat okozó csőtörés kockázatát, amely a teljes észak-pesti vízellátó-rendszer üzemeltetését és ezáltal a Főváros biztonságos ivóvíz-szolgáltatását veszélyezteti. Ezért gondos mérlegelést és kockázatfelmérést követően arra a megállapításra jutottunk, hogy a javítás tovább nem halasztható.

A várhatóan 15 napig tartó hibajavítás idejére társaságunknak meg kell oldania a két kieső, 1600 és 1400 mm átmérőjű vezeték vízszállításának pótlását. A körültekintő tervezésnek köszönhetően így el tudjuk kerülni a vízhiányt, azonban megváltoznak a budapesti ivóvízhálózat úgynevezett betáplálási pontjai, és ennek hatására változik a vezetékekben a víz áramlásának iránya is. Az üzemtani beavatkozás következtében mind a pesti, mind a budai oldalon vízzavarosodást tapasztalhatnak fogyasztóink. Ez a természetes kísérő jelenség nem befolyásolja az ivóvíz minőségét, az néhány perces ülepítés után nyugodtan fogyasztható.

 

Munkatársaink mindent megtesznek, hogy a munkálatok minél kevesebb és a lehető legrövidebb ideig tartó kellemetlenséggel járjanak az érintett területeken élők számára, akiknek köszönjük a türelmét és megértését!

 

Tisztelettel:

Fővárosi Vízművek


Fővárosi Vízművek Zrt.

Cím: Budapest XIII., Váci út 182.

Postacím: 1397 Budapest, Pf. 512

Telefon: +36 1 465 2866

Web: www.vizmuvek.hu

Online ügyintézés: ugyfelszolgalat.vizmuvek.hu

kohezios_alap