• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2022. június. 20. hétfő
  • 0

A bélyegek közgyűjteménye csodaprogramokkal készül

A Bélyegmúzeum, a Hársfa utca 47-ben várja a látogatókat június 25-én, egészen éjfélig.
title image

A bélyegek közgyűjteménye csodaprogramokkal készül

Múzeumok Éjszakája 2022

A Bélyegmúzeum, a Hársfa utca 47-ben várja a látogatókat június 25-én, egészen éjfélig. Este hattól óránként indulnak tárlatvezetések, kinyit a Rendezvényposta, feltárul a Titokszoba, újragombolt hagyományokkal is készülnek az estére, melyen minden páratlan órában lesz tombolasorsolás. Erzsébetváros ékszerdobozát ne hagyják ki ezen a varázslatos éjszakán!

 

TÁRLATVEZETÉS
Az állandó és az időszaki kiállításban folyamatosan indulnak majd tárlatvezetések este 11 óráig. Még utoljára látható a „Darabokra szaggattatol…” – Trianon 100 című időszaki tárlat.

 

RENDEZVÉNYPOSTA
A Magyar Posta Zrt. jóvoltából a program teljes időtartama alatt Rendezvényposta működik a múzeumban, ahol személyesbélyeg-ívek, személyes fotóképeslapok vásárolhatók alkalmi bélyegzővel ellátva.

 

KÉZMŰVESKEDÉS
A vendégek alkotói foglalkozásokon vehetnek részt, ahol kipróbálhatják a bélyegtervezést kreatív eszközökkel és készíthetnek bélyegalbumokat. A kvízek és a társasjátékok rajongói szintén megtalálják a számukra megfelelő szórakozást a kézműves sarokban.

 

TITOKSZOBA
A látogatók a Titokszobában szabad szemmel nem látható részleteket vizsgálhatnak meg bélyegeken. Az UV-fényben, vagy sokszoros nagyító alatt szinte apró csodák tárulnak fel a nyomdatechnika csúcsteljesítményeivel készült magyar bélyegeken.

 

MŰVÉSZI NYOMATOK
Igazi attrakció lesz – az újragombolt hagyományok keretében – az éjszaka egyetlen fix időpontban, este nyolc órakor kezdődő eseménye: a réznyomó bemutató. Nagy Zoltán bélyeg- és bankjegytervező grafikusművész egykori kézi réznyomógépével készít művészi nyomatokat a múzeum munkatársa, s az alkotásokat a helyszínen megvásárolhatják.

 

TOMBOLA
A Bélyegmúzeumban minden páratlan óra végén tombolahúzást tartanak: a gyűjtemény profiljához illő ajándékokat nyerhetnek majd a szerencsések.

 

Ne felejtsék hát: Múzeumok Éjszakája a Bélyegmúzeumban is!

 

kohezios_alap