ERZSÉBETVÁROSI SZOCIÁLPOLITIKAI KEREKASZTAL

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 58/B. §-a 2003-ban lépett hatályba, amely rendelkezik arról, hogy a szociálpolitikai, gyermekvédelmi koncepciók, döntések, jogszabály-tervezetek véleményezése, a szolgáltatási típusok, formák rendszerek értékelése, elemzése céljából Szociálpolitikai Kerekasztal működjön.

Az Szt. értelmében a 2000 fő feletti lakosságszámú települési önkormányzat helyi szociálpolitikai kerekasztalt hoz létre, különösen a szolgáltatástervezési koncepcióban meghatározott feladatok megvalósulásának, végrehajtásának folyamatos figyelemmel kísérése. A helyi szociálpolitikai kerekasztal évente legalább egy alkalommal ülést tart, tagjai az önkormányzat működési területén szociális intézményeket működtető fenntartók képviselői, továbbá a helyi rendeletben meghatározott szervezetek képviselői.

Erzsébetváros Önkormányzatának Képviselő-testülete a fenti törvényi szabályozásnak megfelelően a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 19/2000. (VI.16.) sz. rendeletben 2004-ben rendelkezett a szociálpolitikai kerekasztal létrehozásáról.

A helyi szociális Szolgáltatástervezési Koncepció bemutatására és a Szociális Kerekasztal megalakulására 2005. november 23-án került sor. Az Szt. alapján az elkészített Koncepciót 2 évente felül kell vizsgálni. A VII. Kerületi Önkormányzat Szolgáltatástervezési Koncepciójának felülvizsgálatára 2007-ben, 2009-ben, 2011-ben, 2013-ban és legutóbb 2015. decemberében került sor.

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

VATTAMÁNY ZSOLT, POLGÁRMESTER

Levelezés

www.vattamanyzsolt.hu

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT