Erzsébetváros Önkormányzat

2020. augusztus 6. Ma Berta napja van

Adatvédelmi tájékoztató

Ez az adatvédelmi tájékoztató az erzsebetvaros.hu weboldal és az azon elérhető szolgáltatások felhasználói, mint érintettek számára készült. Az adatvédelmi tájékoztató célja, hogy Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata, 1073 Budapest Erzsébet Krt. 6. (a továbbiakban: „Adatkezelő”) tájékoztassa az érintetteket a kapott adatok kezelésével kapcsolatban.

Mivel a szolgáltatás igénybevételéről az érintett szabadon dönthet, így a használatához szükséges adatok megadása, az adatszolgáltatás is önkéntes.

Mivel Ön meglátogatta a weboldalunkat, ahhoz, hogy annak valamennyi szolgáltatását használhassa, esetenként meg kell adnia egyes személyes adatait. Az Ön által megadott adatok esetében cégünk az „Adatkezelő”, míg Ön az „érintett”. Az adatai mindvégig az Ön adatai maradnak. Bármikor rendelkezhet róluk. Ön dönti el, mi történhet velük és mi nem.

Az adatkezelő, a kezelt adatok köre, az adatkezelés célja

Az adatkezelő Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata, 1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

A nekünk megadott adatokat mi kezeljük, csakis mi, másnak nem adjuk, és nem adhatjuk tovább. Csak arra használjuk, amire kaptuk. Ha kérdése van, az itt írt elérhetőségeken bármikor kérdezhet tőlünk

Az erzsebetvaros.hu weboldalon az Elektronikus időpontfoglalás lakossági várakozási hozzájárulás ügyintézéshez személyes adatai megadása szükséges.
Az erzsebetvaros.hu az alábbi személyes adatokat kéri megadni, melyeket az Adatkezelő kezel:

Elektronikus időpontfoglalás lakossági várakozási hozzájárulás ügyintézés esetén:

  • Név
  • e-mail cím
  • lakóhely
  • rendszám

Amikor meglátogatja a web oldalunkat, akkor az olyan adatok, mint az IP cím (az ön gépének internetes hálózati címe), az időpont, a látogatott oldalak és más technikai adatok is naplózásra kerülnek. Mindez névtelenül történik, így az ön személyével sem most, sem a jövőben nem hozható összefüggésbe. Az adatokat nem elemezzük, kizárólag statisztikai célokat szolgálnak. Statisztikai elemzés után – amit arra használunk, hogy lássuk, hány látogatónk van és hogyan biztosíthatjuk az oldalaink megfelelően gyors működését –, az adatokat töröljük.
Amennyiben többet szeretne tudni erről, lehetősége van írásban részletesebb tájékoztatást kérni a Szabályzat végén írt címek valamelyikén, amire feltétlenül válaszolunk.

Csak az Ön által megadott és itt felsorolt adatokat használjuk. A rendszer használata során további adatok is keletkeznek, de ezek vagy nem hozhatók később Önnel összefüggésbe. Ezek olyan adatok, hogy mely oldalainkat látogatta, hányszor lépett be a rendszerünkbe és ott milyen műveleteket végzett. Azért van ezekre szükségünk, hogy a rendszerünk kényelmesebben használható legyen.

Az adatkezelés módja és időtartama

Az adatokat az Adatkezelő saját informatikai rendszerén, saját vagy bérelt szervereken valósítja meg. Az adatok ezen kívül átmenetileg az Adatkezelő egyéb számítógépeire is felkerülhetnek.
Az adatkezelés ideje az időpontfoglalás esetén a tárgyév vége, illetve a következő foglalási lehetőség megnyitása.
A látogatási adatok adatkezelési ideje a naplófájlok feldolgozásáig tart, amiket legfeljebb egy évig tárolunk.

A személyes adatokat informatikai rendszerben tároljuk, és ott is csak addig, amíg szükséges. Azokat nem nyomtatjuk ki, azokat sem szóban, sem más módon nem osztjuk meg senkivel. Munkatársaink, akiket titoktartás köt, az Ön kiszolgálásakor láthatják például a nevét vagy címét, illetve ha felhív minket, ez alapján tudják Önt azonosítani.

Adatvédelem

A kezelt személyes adatok jogosulatlan felhasználása és az azzal kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében Adatkezelő kiterjedt műszaki és üzemeltetési biztonsági intézkedéseket alkalmaz. Biztonsági eljárásainkat rendszeresen ellenőrizzük és a technológiai fejlődéssel összhangban fejlesztjük.

Az adatok védelmére megfelelő biztonsági szintű rendszert és felügyeletet üzemeltetünk. Információs rendszereink magas szinten védettek, szervereink jól védett helyen működnek. Azokat külső, erre szakosodott szakemberekkel rendszeresen átvizsgáltatjuk, hogy megfelelnek-e a szükséges védelmi követelményeknek.

Hozzáférés a saját adataihoz

Az érintett a róla tárolt adatokról bármikor teljes körűen tájékoztatást kérhet a címen vagy az Adatkezelő bármelyik alábbi elérhetőségén.

Önnek joga van bármikor tudakozódni az Önről nyilvántartott adatok iránt.

Adattovábbítás, további címzettek

Az érintett adatait nem továbbítjuk harmadik félnek sem az Európai Gazdasági Közösségen belül, sem azon kívül.

Automatikus döntéshozatal

A rendszerünk automatikusan az érintett látogatási adataiból nem készít profilt, nem tesz ajánlatot és nem határoz meg kedvezményt.

Adatvédelmi Tisztviselő

Az Önkormányzatnál adatvédelmi tisztviselő (DPO) került kijelölésre. Feladata az ügyfél tájékoztatás és a GDPR rendelkezésnek való egységes megfelelés cégcsoport szintű biztosítása. Az adatvédelmi tisztviselő elérhetősége: dr Simó Veronika, e-mail: .

Az Adatvédelmi Tisztviselő az a személy, aki kifejezetten adatvédelmi ügyekben a kapcsolattartónk. Az itt megadott elérhetőségén közvetlenül és bármikor lehet hozzá fordulni.

Jogérvényesítés

Az adatkezeléssel kapcsolatban annak bármelyik elemével kapcsolatban panaszt tehet nálunk, az adatkezelőnél az adatvédelmi tisztviselőnek címzett panasszal, amire mihamarabb válaszolunk (elérhetőségek). Amennyiben problémáit máshol is jelezni szeretné, úgy fordulhat az Ön országa szerinti adatvédelmi hatósághoz az Európai Unión belül, vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5. cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c Telefon: +36 (1) 391-1400 Fax: +36 (1) 391-1410 E-mail: ).

Ha elégedetlen adatai kezelésével vagy szabálytalanságot tapasztal, nálunk és a hatóságoknál is panaszt tehet az itt írt elérhetőségek bármelyikén.

2018.05.25.

  Kapcsolódó fájlok

  • Adatvédelmi politika

  • Adatvédelmi tájékoztató