POLGÁRMESTERI KÖSZÖNTŐ

Tisztelt Látogató! Kedves Erzsébetvárosi Polgár!


Szeretettel köszöntöm Önt Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata hivatalos honlapján.

Erzsébetváros arculatát, adottságait tekintve Budapest belvárosának talán legszínesebb, legsokoldalúbb része. A kerület vallási és kulturális központ jellege, a számtalan műemlék épület sajátos múltidézésre csábítja az idelátogatót, a Körúton sétálva, vagy a szűk utcákat járva szinte magunk előtt látjuk az eleven, zsibongó, mégis méltóságteljes, tekintélyt parancsoló régi Budapestet.

Erzsébetvárosban a sokszínűség tökéletes harmóniájával találkozhatunk, a város legfőbb jelképein keresztül megismerhetjük a különböző korok gazdag örökségét. A gótikus mintát követő Rózsák terei Szent Erzsébet-templom, a romantika stílusjegyeit felsorakoztató Dohány utcai Zsinagóga – mely Európa legnagyobb zsinagógája –, a szecessziós Fasori református templom, vagy az eklektikus stílusban épült New York-palota – mely a múlt század eleji irodalmi és kulturális élet központja volt – megtekintése során valódi művészeti élményben lehet részünk.

Belső-Erzsébetvárosban található a leggyakrabban „Zsidónegyedként” emlegetett városrész. A jellegzetes kis utcák, átjáróházak, belső udvarok, s a gangos házak fölé tornyosuló zsinagógák között sétálva megállapíthatjuk: a skanzenszerű környezetben jól megférnek egymás mellett a műemlék épületek, a kor nyüzsgő kereskedelmi életének színtereit képező zsidó szatócsboltok és a fiatalos szórakozóhelyek, alternatív romkocsmák.

Erzsébetváros nem csupán a múlt értékeire lehet büszke: polgármesterként legfőbb feladatomnak tekintem, hogy a hagyományőrzést jövőt formáló törekvések, az értékmentést értékteremtés kísérje. Célom, hogy a kerület dinamikusan fejlődő nagyvárosi környezetként, egyben vonzó élettérként, élhető és szerethető városként jelenjen meg mind az itt élők, mind az idelátogatók szemében.


Tisztelt Látogató!

Bízom benne, hogy e rövid ízelítővel, virtuális sétával sikerült felkeltenem érdeklődését, s hamarosan személyesen is ellátogat kerületünkbe, hogy megismerkedjen történelmünkkel, színes kulturális életünkkel, ünnepeinkkel és hétköznapjainkkal.

Üdvözlettel:


Vattamány Zsolt
Erzsébetváros polgármestere

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

VATTAMÁNY ZSOLT, POLGÁRMESTER

Levelezés

www.vattamanyzsolt.hu

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT