TÁMOGATOTT PROJEKT


TÁMOP 5.2.5-08/1-2008-0181 „Érik a Cseresznye…!”

A Cseresznye Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda humánszolgáltató szakmai tevékenységének fejlesztése, bővítése, valamint az ehhez szükséges HR és infrastruktúra biztosítása

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata

           

 

Társadalmi Megújulás Operatív Program

Projekt azonosító: TÁMOP 5.2.5-08/1-2008-0181

Projekt kezdő időpontja: 2010.01.01.

Projekt befejezése: 2011.12.31

Támogatás összege: 17 458 822 FT

A projekt::

A projektnek célja a Cseresznye IITI szolgáltatásainak fejlesztése. Ez a meglévő programok bővítése, minőségi fejlesztése mellett új elemek beépítését is tartalmazza, előzetes igényfelmérésre alapozva.

Pályaválasztási tanácsadás fejlesztése

A meglévő irodai tanácsadás megtartása mellett a tanácsadó a kerületi iskolákban tart 2 órás tanácsadást korcsoportonként (7-8., illetve 11-12. osztálynak)

Tűzoltó legyek vagy katona? – pályaválasztási infónap

2 napos információs pályaorientációs nap 2010-2011. októberében, az általános iskolából és a középiskolából továbbtanulók számára külön napokon.

Szexuális felvilágosítás, tanácsadás

A felmért igényekhez igazodva új elemként épül be a tevékenységrendszerbe. Módszere hasonló a pályaválasztási tanácsadáséhoz: először a szakember felkeresi az iskolákat, majd az iroda keretein belül lehetőség van egyéni tanácsadásra.

Fiatalok lendületben program tájékoztató-kedvcsináló, pályázat coaching

Új tevékenységelem, célja, hogy segítsük az ifjúság ötleteinek megvalósulását, a fiatalok számára kiírt pályázatok nyújtotta források hozzáférését tanácsadás, pályázatgondozás, szervezés keretében.

Nemzetközi ifjúsági csereprogramok

Évente átlagosan 5-6 nemzetközi ifjúsági cserére küldünk csoportokat, ezen programok költségeit más forrásból biztosítjuk, ám szükség van a résztvevő csoportok felkészítő, egyeztető találkozójára.

zEUs:-Európai Uniós tájékoztató program

Az új programelem keretében az Európai Unióról szóló ismeretbővítő információs programokat szervezünk. Ezek keretei között játékos módszerekkel segítjük a fiatalok ismereteinek bővülését és az európai és hazai fiatalok találkozását.

Dobos- zenés foglalkozások

2011 májusától jelent meg programjaink között az agressziókezelést célzó dobos – zenés foglalkozás, mely segíti a résztvevő fiatalokat indulataik, érzelmeik kezelésében, valamint hozzájárul önismeretük elmélyüléséhez 

Nyári tábor

Hagyományosan megrendezett értékteremtő szabadidős komplex program. A növekvő érdeklődésre való tekintettel az évi 1 turnus helyett kettőt tervezünk, 40 fő/10nap/turussal. Fejlesztési területek: környezettudatos nevelés, egészséges életmódra nevelés, EU-s ismeretbővítés, népi-nemzeti kultúra, hagyományápolás.

Erzsébetvárosi Hulladéknap

Új program, a környezettudatos szemlélet, a helyi környezet iránti felelősség kialakítása érdekében, a kerületi iskolások részére. Ennek keretében a felkeresett iskolákban szemétszedést, köztéri növényápolást/ültetést, újrahasznosító workshopokat, illetve ötletbörzét szeretnénk tartani.

Honlapfejlesztés

Az információáramlás megkönnyítése érdekében a jelenleg statikusan működő honlap interaktívvá tétele, admin felület létrehozása, tartalomfejlesztés, üzemeltetés.

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

VATTAMÁNY ZSOLT, POLGÁRMESTER

Levelezés

www.vattamanyzsolt.hu

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT