KEHOP-5.2.9-16-2016-00032

Projekt megnevezése:

Épületenergetikai felújítások Budapest Főváros VII. ker. Erzsébetváros intézményein a KEHOP-5.2.9-16 pályázati konstrukció keretében

 

Projekt azonosító száma:

KEHOP-5.2.9-16-2016-00032

Kedvezményezett:

Budapest Főváros VII. ker. Erzsébetváros Önkormányzata

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

166 214 811 Ft

 

A finanszírozás típusa:

Kohéziós Alap

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. április 10.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2017. november 30.

 

 

Projekt bemutatása


EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KORSZERŰSÍTIK ERZSÉBETVÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK TÖBB ÉPÜLETÉT


Budapest Főváros VII. ker. Erzsébetváros Önkormányzata több épületének épületenergetikai korszerűsítésére több mint 166 millió forintos európai uniós támogatást nyert, melyet a Kohéziós Alap finanszíroz.


A projekt megvalósulása során a Dózsa György út 46. szám alatti Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ Idősek Bentlakásos Otthona és Átmeneti Gondozóháza és az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium épületének korszerűsítésére kerül sor. A 199,456 millió forintos összköltségű beruházásnak köszönhetően Erzsébetváros Önkormányzata az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A Támogatási szerződés aláírásra került, a kivitelezéssel november végére végeznek a szakemberek, így már év végétől az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel fog gazdagodni a Kerület.


A projekt célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése. A felújítások keretében a Dózsa György úti épületen külső homlokzati hőszigetelés és a lapostetővel fedett épületrészek felújítása, az Alsó Erdősor utcai iskolaépületen külső homlokzati hőszigetelés, lapostetők felújítása, valamint az utoljára épült épületrész tetőszerkezetének hőszigetelése, fedésének felújítása és a tetőablakok cseréje valósul meg. Továbbá mindkét pályázattal érintett intézményben napelemes rendszer kerül kiépítésre.


A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.


Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmények energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös. A felújításokat követően 64 kWh kapacitású megújuló, zöld energia termelő rendszer kerül kiépítésre. A felújítás eredményeként az épületek energiafelhasználása mintegy 40%-al csökkenhet. Az üvegházhatású gázok kibocsájtása 88.000 kilogrammal csökken éves szinten.


Erzsébetváros Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a kezelésében lévő épületekben a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítéseket hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épület energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat.

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

VATTAMÁNY ZSOLT, POLGÁRMESTER

Levelezés

www.vattamanyzsolt.hu

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT