Erzsébetváros Önkormányzat

2020. március 30. Ma Zalán napja van

Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány – Családok Átmeneti Otthona

Képviselő: Tóth Éva

Elérhetőségek:
E-mail:
Telefon: 413-1657
Web: www.lampas92.hu


Ellátási forma: családok átmeneti otthona

A Családok Átmeneti Otthona gyermekjóléti alapellátás keretében, átmeneti gondozást nyújtó intézmény. Befogadja az életvezetési problémák, vagy más szociális és családi krízis miatt otthontalanná vált továbbá védelmet kereső szülőt és gyermekét, valamint a válsághelyzetben lévő, bántalmazott, vagy várandós anyákat, illetve a szülészetről kikerült anyát és gyermekét.

Az intézmény biztosítja az ellátást igénylő gyermek átmeneti gondozását, és befogadja otthontalanná vált szüleit, ezáltal lehetővé téve a szülő számára a gyermekével való együttes lakhatást, és a szükség szerinti ellátást.

Segítséget nyújt a szülőnek gyermeke teljes körű ellátásához, gondozásához, neveléséhez. A szülőknek az ellátás mellett jogi, pszichológiai és mentálhigiénés segítséget nyújt.
Közreműködik az átmeneti gondozást szükségessé tevő okok megszüntetésében, a család helyzetének rendezésében, otthontalanságának megszüntetésében.
Az intézményben szabadidős tevékenységek megszervezése zajlik önkéntesek bevonásával (kézműves foglalkozások, sportfoglalkozások, közös játékok, ünnepek megtartása, illetve állatkert, színházlátogatás).