RÉGEBBI HIREINK

 • Lakossági tájékoztatás

 • 2018. aug. 15. - 10:54
 •  

  LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁSTÉLI REZSICSÖKKENTÉSBEN KORÁBBAN NEM RÉSZESÜLŐK SZÁMÁRA


  Magyarország Kormánya a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatában döntött arról, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesüljenek.

   

  A támogatás igénylése érdekében háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be a Budapest Főváros VII. ker. Erzsébetváros Önkormányzatához.

  Benyújtási határidő 2018. október 15. napja, amely határidő elmulasztása jogvesztő.

   

   

  További információkért kattintson a bővebben gombra!

 • LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

 • 2018. aug. 09. - 12:07
 •  

   Népegészségügyi felmérés – táplálkozási és tápláltsági állapot vizsgálat 2018 

  Annak ellenére, hogy Magyarországon 2000. és 2015. között a várható élettartam közel négy évvel, 75,7-re emelkedett, még mindig öt évvel marad el az uniós átlagtól. Hazánkban a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek jelentik a fő halálozási okot. A helytelen táplálkozás, a dohányzás és alkoholfogyasztás, valamint a mozgás hiánya egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy egészségmutatóink messze alul múlják az Európai Uniós átlagot. 

  A kormány az elmúlt években több egészséges táplálkozást ösztönző intézkedést hozott. Ilyen volt a népegészségügyi, vagy közismert nevén chipsadó bevezetése, a közétkeztetést megújító rendelet vagy az iskolabüfék termékkínálatának szabályozása. 

  Ahhoz, hogy valós képet kapjunk és tudjuk, hogy a különféle kormányzati intézkedések milyen hatással vannak a lakosság egészségi állapotára, rendszeres vizsgálatokra van szükség. Ezért az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - az EFOP 1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 számú, „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” című projekt keretében - lakossági felmérést szervez a 18 éven felüliek körében. A felmérés kérdezői és a dietetikus szakemberek országszerte ezernél több felnőttet az otthonában keresnek fel, és kérdezik meg táplálkozási szokásaikról, életmódjáról. 

 • Hőségriadó

 • 2018. aug. 08. - 16:51
 •  

  Tisztelt Erzsébetvárosi Lakosok!

   

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzés adatai, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztályának szakmai ajánlásait figyelembe véve, dr. Kovacs Attila országos tisztifőorvosi feladatok ellátására jogosult főosztályvezető,

  az ország egész területére vonatkozóan Il. fokú hőségriasztást adott ki: 2018. augusztus 08-án (szerdán) 00:00 órától 2018. augusztus 10-e (péntek) 24:00 óráig.

   

  Kérjük Kedves Lakosainkat, hogy a hőségriasztás időtartama alatt, illetve a kánikulára tekintettel az alább jelzett tanácsokat figyelembe venni szíveskedjenek.

   

  További információkért kattintson a bővebben gombra!

 • Jelölésekre történő felhívás

 • 2018. aug. 07. - 10:30
 •  

  Erzsébetváros Önkormányzata 37/2012. (IX.25.) rendelete alapján

  Erzsébetváros 56kitüntetés adományozásának és „Erzsébetváros Szociális Szakembere”díj” adományozásának javaslattételére tesz felhívást.

  Erzsébetváros 56kitüntetés:

  A Képviselő-testület attól a céltól vezérelve, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc résztvevői és hősei az őket megillető elismerésben részesülhessenek, továbbá hogy a forradalom és szabadságharc szellemi örökségét Erzsébetváros polgárai és jövő generációi számára továbbadó személyek, szervezetek munkáját méltányolja, „Erzsébetváros 56” díjat alapít.

   Az „Erzsébetváros 56” kitüntetés annak az erzsébetvárosi, vagy Erzsébetváros területén hazafias tevékenységet kifejtő személynek adományozható, aki az 1956-os forradalom során a hazafias helytállással, példát mutató, a magyar függetlenséget szolgáló tevékenységével hozzájárult Magyarország függetlenségének kivívásához. A kitüntetésben részesülhet továbbá az a személy, civil szervezet, szakmai szervezet, intézmény, aki színvonalas munkásságával hozzájárul ahhoz, hogy az Erzsébetvárosban élő polgárok és a jövő nemzedékei 1956 emlékezetét és szellemiségét megőrizzék, méltó módon ápolják.

   

  További információért kérem kattintson a bővebben gombra!

 • Lakossági fórumok

 • 2018. júl. 24. - 09:46
 •  

  Lakossági fórumok

   

  Erzsébetváros Önkormányzata megkezdte az Erzsébetvárosi Városképi Rendeletének felülvizsgálatát, illetve Erzsébetváros új városrendezési és építési szabályzatának megalkotását. A témákkal kapcsolatban két alkalommal kerül sor lakossági fórumra: az előzetes tájékoztatót 2018. augusztus 15-én szerdán, míg a vélemény-egyeztető lakossági fórumot október 15-én, hétfőn tartja az önkormányzat. Mindkét esemény 17 órakor kezdődik a K11 Kulturális központban (VII. Király u. 11.)

   

  Az események részletes meghívója megtalálható a honlapon, illetve a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján vagy az alábbi linken: 

 • Felsőoktatási ösztöndíj

 • 2018. júl. 23. - 14:54
 •  

  PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

   

  Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata

  A 2018/2019. TANÉVRE VONATKOZÓAN Erzsébetvárosi Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatot hirdet

   

  A pályázatra jelentkezhetnek: a pályázati felhívás megjelenésekor legalább egy éve bejelentett lakóhellyel rendelkező, és életvitelszerűen a VII. kerületben élő, nappali tagozaton felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók.

   

  Figyelem! A pályázaton részt vehetnek azok a hallgatók is, akik sikerrel pályáztak a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjra!

   

  A pályázat feltételeit és finanszírozási módját tartalmazza:

   

  az Erzsébetvárosi Felsőoktatási Ösztöndíjról szóló 20/2015. (IV.30.) önkormányzati rendelet. (Megtekinthető honlapján. Kérem, figyelmesen olvassák végig.)

   

  További információért kérem kattintson a bővebben gombra!

OLDALAK:
1

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

VATTAMÁNY ZSOLT, POLGÁRMESTER

Levelezés

www.vattamanyzsolt.hu

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT