Erzsébetváros Önkormányzat

2021. május 14. Ma Bonifác napja van

Zárva tartás idején ügyeletet tartanak az óvodák és bölcsődék

Tisztelt Szülők!

A koronavírus-járvány terjedése miatt a Kormány az élet-és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló 45/2020. (III.14.) Korm. rendelet 2. §-ában döntött arról, hogy a polgármester a bölcsődei és az óvodai ellátást végző intézmények esetében rendkívüli szünetet rendelhet el.

Ezek alapján a Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata által fenntartott bölcsődékben és óvodákban

2020.03.17. napjától visszavonásig rendkívüli szünetet rendelek el.

A bölcsődei és óvodai felvétel, illetve beszoktatás ezen időszak alatt felfüggesztésre kerül.

Egyéni, indokoltesetekben lehetőség van gyermekfelügyeletet igénybe venni, az erre kijelölt intézmény

bölcsődés korú gyermek esetében:

Városligeti Bölcsőde

cím: 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41.

 

óvodás korú gyermek esetében:

Erzsébetvárosi Magonc Óvoda

cím: 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41.

 

Kérjük, hogy csak indokolt esetben vegyék igénybe az ügyelet lehetőségét, hiszen a vírus terjedésének megakadályozása a személyes érintkezések minimalizálásával hatékony.

Az ügyeletet kizárólag azon szülők gyermekeinek biztosítjuk, akik az egészségügyi, és élelmezési ellátásban, az élelmiszer kereskedelemben vagy a járvány megelőzésében és a védekezéssel összefüggő területeken (pl. rendőrség, honvédség, katasztrófavédelem, kormányzati alkalmazott) teljesítenek feladatot, továbbá akiknek munkáltatója nem járul hozzá a távmunkában történő munkavégzéshez, és ennek tényét a munkáltató írásban igazolja.  

Nem fogadjuk az ügyeleti rendszerben azon gyermekeket, akiknek valamelyik szülője részmunkaidőben dolgozik, vagy valamelyik szülője GYES-en, GYED-en, szülési szabadságon van, illetve főállású anya, továbbá azon gyermekeket, akik jelenleg félnapos intézményi ellátásban részesülnek.

Nem fogadhatják az ügyeletben az intézmények azokat a gyermekeket, akiknél orrfolyás, köhögés, felső légúti betegség és/vagy megfázás tünetei észlelhetők, továbbá azon gyermekeket, akik az igénylést megelőző két hétben külföldön tartózkodtak, vagy velük ilyen személy érintkezett. Kérjük a szülőket, hogy az intézménybe csak teljesen egészséges gyermeket hozzanak.

Tekintettel arra, hogy nem tudjuk kiszámítani a járvány terjedését, arra kérjük a tisztelt szülőket, hogy lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket.

Amennyiben a gyermekük részére megállapításra került a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, illetve a hátrányos helyzet/halmozottan hátrányos helyzet, és igényt tartanak gyermekük étkeztetésére az otthon maradásuk ellenére, kérjük, jelezzék igényüket az ügyeletet ellátó óvoda, vagy bölcsőde vezetője felé.

Niedermüller Péter

Erzsébetváros polgármestere

ovibölcsi

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100