Erzsébetváros Önkormányzat

2021. május 13. Ma Szervác napja van

Tájékoztatás a koronavírus járvánnyal kapcsolatos jelenlegi helyzetről

 

  1. A múlt héten 91 alkalommal mentünk bevásárolni élelmiszert, gyógyszereket az időseknek, vagy házi karanténban lévőknek. Március közepe óta összesen már 769-szer vásároltunk be a rászorulóknak.

 

  1. A jövő héttől Erzsébetváros önkormányzata is végez szűréseket. Minél több embert tesztelnek koronavírusra, annál nagyobb biztonságban élhetünk. Az önkormányzat ezért megrendelt 2500 tesztet, amelyek még a héten megérkeznek. Elsősorban a szociális és pandémiás ellátásban résztvevő dolgozókat fogjuk szűrni.

 

  1. A Fővárostól 5000 db FFP2 típusú maszkot, és 65.000 db egyszer használatos sebészeti szájmaszkot vásárol az Önkormányzat. A fertőzés, és a megfertőződés ellen a szűrésen túl maszkokkal lehet a leghatékonyabban védekezni, ezért fontos, hogy minél több maszkot tudjunk osztani az embereknek. A 65.000 maszkból 25.000 db-ot várhatóan a kerületi idős, veszélyeztetett emberek között fogunk szétosztani.

 

  1. A múlt héten már megkezdődött a kerület 65 év feletti lakosainak 30.000 szájmaszk kikézbesítése. Ha további maszkokra lesz szükség, a Főváros biztosítani fogja.

 

  1. 57.000 Ft otthonápolási támogatást adunk azoknak, akiket hazaküldtek a kórházakból, illetve a családtagjaiknak. Ezt a pénzt arra kapják, hogy fel tudjanak venni valakit, aki segíthet a gondozásukban. A támogatásról szóló rendelet hatályba lépett, a támogatás már igényelhető az önkormányzattól.

(első fotó:Bojkovszky Péter)

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100