Erzsébetváros Önkormányzat

2021. május 13. Ma Szervác napja van

Rendkívüli intézkedések Erzsébetváros önkormányzatától a járvány megelőzésére

Rendkívüli intézkedések Erzsébetváros önkormányzatától a járvány megelőzésére

A kerület polgármestere Niedermüller Péter – széleskörű szakmai konzultáció után – úgy döntött, hogy a koronavírus hazai megjelenése okán, a további terjedés megelőzésére 2020. április 1-ig lemond a VII. kerületben minden zárt és nyílttéri önkormányzati eseményt.

Így elmarad a közös március 15-i koszorúzás és az ünnepi testületi ülés is, ahol hagyományosan a kerület által megítélt díjakat adják át a kitüntetetteknek.

Az időseket érintő, vagy nagy tömegeknek szánt rendezvényeket szintén lemondják, lehetőség szerint egy későbbi időpontban tartják meg.

A helyi gondozó hálózat az országos tisztiorvos utasítása alapján működik, így 2020. március 8-tól látogatási tilalom van az idősotthonokban. Ez alól egyéni kérelem alapján egyedi elbírálással lehet felmentést kapni.

A védő és fertőtlenítő felszerelések az otthonokban is rendelkezésre állnak, az idősek nappali klubjának programjait pedig felülvizsgálják.

A házi segítségnyújtó hálózat dolgozói szintén felkészültek arra, hogy a megváltozott helyzetben is magas szakmai színvonalon lássák el a gondozottakat.

Ahogy a kerület vezetése az elmúlt hónapokban az elsők között megtett mindent a járvány lokalizálásáért, a jövőben is mindenben a kerület lakóinak az érdekeit tartja szem előtt.

Pánikra továbbra sincs ok, ezek megelőző intézkedések, amelyeket a kerület vezetése folyamatosan felülvizsgál.

face-mask-on-blue-background-3786126

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100