Erzsébetváros Önkormányzat

2021. május 14. Ma Bonifác napja van

Két újabb módon könnyítünk a kerületiek életén

A jelenlegi helyzetben fontos, hogy segítséget nyújtunk a leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévőknek. Az önkormányzat a korábbi segítségek mellett most újabb két módon tud könnyíteni a kerületiek életén.

  1. Visszamenőleg átvállaljuk a szociális étkeztetés házhozszállításának díját. A szociális étkeztetésre általában két módon van lehetőség, vagy helyben fogyasztva, vagy házhozszállítással, ami drágább. Sajnos a járvány idején csak a drágább megoldás, a házhozszállítás megoldható. Mivel nem szeretnénk, hogy bárkinek emiatt többet kelljen fizetnie, mindenkinek ingyenessé tesszük a házhozszállítás díját. Ez a kedvezmény a veszélyhelyzet kihirdetésétől kezdve visszamenőleg jár mindenkinek.

 

  1. Nem emeljük a humánszolgáltató központ által üzemeltett ellátó intézményekben elhelyezettek térítési díjait. Az önkormányzat azt a tájékoztatást kapta a Bischitz Johanna Szolgáltató Központtól, hogy részben épületfelújítás, részben újabb részlegek létrehozása miatt, szükséges lenne emelni a térítési díjakat. Az önkormányzat álláspontja az, hogy a járvány miatti gazdasági helyzetben sokaknak már most is gondot okoz a térítési díj kifizetése, ezért bár az emelés indokolt lenne, a térítési díjakon nem változtat.

 

Erzsébetváros Önkormányzata

close-up-hands-helping-hands-elderly-home-care_34200-358-1090px

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100