Erzsébetváros Önkormányzat

2021. május 14. Ma Bonifác napja van

Erzsébetvárosi lakók is bekerültek a négy orvosi egyetem, és a KSH ingyenes szűrővizsgálatába

A négy magyarországi orvostudományi egyetem és a Központi Statisztikai Hivatal kérdőíves szűrővizsgálatot indított, hogy információt gyűjtsenek a koronavírus –fertőzés elterjedtségéről. A kutatás május 1-től 14-ig tart. A kutatók reprezentatív mintából, véletlenszerűen választották ki a 14 évesnél idősebb emberek közül azokat, akik részt vehetnek a szűrővizsgálaton. A vizsgálat minden résztvevőnek ingyenes.

A kutatási mintába 46 erzsébetvárosi lakos is bekerült. Ők közvetlen értesítést, felkérő levelet kaptak, vagy kapnak a következő napokban. A megkeresés telefonon, postai úton, vagy Ügyfélkapun keresztül érkezhet.

Ez a vizsgálat lehetőséget ad arra, hogy területi és korosztályos bontásban is megismerjük a magyarországi népesség fertőzöttségét.

Ezúton mi is arra kérjük a kerület kiválasztott lakosait, hogy az értesítésüket követően vegyék fel a kapcsolatot a vizsgálatot végző szakemberekkel. Azért fontos, hogy minden kiválasztott részt vegyen a vizsgálaton, mert több ezer másik olyan személyt is képvisel, akik ugyanannyi idősek, hasonlóan élnek, mint ő. Minél többen vesznek részt a vizsgálatokon, annál pontosabb adatokhoz jutnak a szakemberek.

A szűrővizsgálatokra előre meghatározott helyszíneken és időpontokban kerül sor, de ha valaki idős, vagy beteg, vagy csak nem akar kimenni az utcára, akkor az orvosok házhoz mennek, és az otthonában is elvégzik a szűrést.

Ha Ön is a kiválasztottak között van, most az egész országnak segíthet azzal, ha elmegy a szűrésre.

male-chemist-hand-blue-protective-gloves-hold_151013-4789-1090px

  Kapcsolódó fájlok

  • Lakossági Tájékoztató_HUNCOVER_fin

  • VII. ker

  • Budapest_szűrőhelyek_időpontok!

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100