Erzsébetváros Önkormányzat

2021. május 14. Ma Bonifác napja van

Megérkezett a nyár

Habár az idei nyár esősnek és a megszokottnál hűvösebbnek indult, a klímaváltozásnak és a szélsőséges időjárási körülményeknek köszönhetően sosem tudhatjuk, mikor változik meg a helyzet és szembesülünk szárazsággal és hőhullámokkal. Most úgy tűnik hétvégén már igazi nyári kánikula is lehet.

Az Európai Unió  –klímaváltozással is foglalkozó – Copernicus szolgálata májusban közzétette jelentését arról, hogy az idei július a megszokottnál sokkal melegebb lehet. Az uniós jelentések az elmúlt évek tapasztalatai, na meg persze a jobb félni, mint megijedni elv alapján Erzsébetvárosban előkészítjük a szükséges intézkedéseket egy lehetséges hőségriadó esetére.

Honlapunkon és online felületeinken naprakész információkat közlünk. Tájékoztatni fogjuk Önöket többek között a kerületi ivókutak elhelyezkedéséről, a vízosztások pontos helyszínéről és idejéről, elmondjuk hol találnak olyan klimatizált helyiségeket, ahol átvészelhetik a hőséget. Mindent megteszünk, hogy megkönnyítsük egy esetleges extrém hőhullám elviselését is.

 

sky-sunny-clouds-cloudy-3768

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100