Erzsébetváros Önkormányzat

2021. május 7. Ma Gizella napja van

Lakossági kérdések, bejelentések alapján tájékoztatást kértünk a Városligeti fasor és a Bajza utca találkozásánál lévő, volt BM Korvin Ottó Kórház épületeinek bontásáról.

Lakossági kérdések, bejelentések alapján tájékoztatást kértünk a Városligeti fasor és a Bajza utca találkozásánál lévő, volt BM Korvin Ottó Kórház épületeinek bontásáról. Itt, kiemelt kormányzati beruházás keretében, Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ épül meg. Kérdéseinkre a fejlesztő az alábbiakról értesített minket:

„Elindul a beruházás keretében az erősen leromlott állapotú - másfél évtizede elhagyott-kiürített -, feleslegessé váló romos épületek elengedhetetlen bontása, így előkészítve azt a középtávú tervet, amely lehetővé teszi - mások mellett - egy mindenki által látogatható közpark kialakítását. A jelenlegi ütem végén még ideiglenes tereprendezés, füvesítést és parképítést is tervez a megbízó, hogy a bontások után még átmeneti időre se maradjon a terület elhanyagolt. Annak érdekében, hogy a beruházás a környéken lakóknak minél kevesebb kellemetlenséget okozzon, a bontás befejezését a minimálisra csökkenthető 3 hónap időtartamra a tervezték meg.

A kivitelező, a megbízó kifejezett igénye szerint környezetvédelmi szakmérnököt is alkalmaz annak érdekében, hogy a bontás folyamata a jogszabályi feltételeknek teljeskörűen megfeleljen, valamint külön locsoló hálózatot épített ki annak érdekében, hogy az elkerülhetetlen porszennyezést a legkisebb mértékűre csökkentse.

A megmaradó épületekre való tervezést 2021 áprilisában tervpályázat keretében indítják el, a pályázat eredményéről már az időközben eredeti pompájában helyreállított Fischer-villában lesz tájékoztatás.”

Külön kérésre elküldték azt a kutatási anyagot, amely az azbesztvizsgálatról szól. Eszerint egyetlen épület egyik volt műtőjében található olyan szórt szigetelés, amely veszélyes anyagnak minősül, azonban ez az épület nem kerül bontásra, későbbi felújításakor pedig természetesen az előírásoknak megfelelően jár majd el a fejlesztő.

 

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100