Erzsébetváros Önkormányzat

2021. május 6. Ma Ivett napja van

Kortárs képzőművészek művei hivatali irodákban – Nyitott városháza program, Erzsébetváros

Kortárs képzőművészek művei hivatali irodákban – Nyitott városháza program, Erzsébetváros

Egyedülálló kezdeményezést indít útjára Erzsébetváros önkormányzata a Nyitott városháza programsorozat keretében.

A polgármesteri hivatal kabinetirodáiban, üléstermében és fogadó tereiben mostantól rendszeresen, negyedévente változó, kortárs képzőművészeti kiállításokat rendez. Adott művek három hónapig láthatóak és minden új gyűjteményt egy ünnepélyes megnyitó keretében mutat be a közönségnek.

A kiállítás, mint kifejezés ebben az esetben persze nem a hagyományos értelemben értendő, hiszen egy hivatal nem múzeum és nem galéria. Ezekben a terekben a művek kiszakadnak steril környezetükből és a mindennapi élet részévé válnak. Mondták el mai saitótájékoztatójukon Borbélyné Bárdi Zsuzsanna és Szücs Balázs alpolgármesterek.

Pontosan ez az önkormányzat egyik elsődleges és legfontosabb célja a program elindításával amellett, hogy lehetőséget adjon kortárs alkotóknak arra, hogy minél szélesebb körben megismertethessék munkáikat.

Az innovatív kezdeményezés első kiállítói a Magyar Fotóművészek Szövetsége, Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója Egyesület művészei, akiknek művei között a kiállított fotók mellett videóinstalláció is helyet kap. Az első megnyitóra 2020. március hónapban kerül sor.

https://www.youtube.com/watch?v=CEaHIITx9MM

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100