Erzsébetváros Önkormányzat

2021. május 6. Ma Ivett napja van

Kevesebb autó – tisztább levegő

Kísérleti jelleggel, augusztus 10-e és október 31-e között, 3 hónapos próbaidőre forgalomcsillapítást vezet be Belső-Erzsébetvárosban az önkormányzat. Egyes utcák forgalmi rendje megváltozik: lesz olyan utca, ahol a forgalom iránya módosul, lesz olyan, ahová nem lehet majd behajtani. Ugyancsak forgalomtechnikai okok miatt Belső-Erzsébetváros mintegy 2000 parkolóhelyéből 120 megszűnik.

Niedermüller Péter polgármester elmondta: hosszú távú cél, hogy élhetőbb, kellemesebb lakókörnyezetet jöjjön létre Belső-Erzsébetvárosban kevesebb autóval, több zöldfelülettel, jobb levegővel. A forgalomcsillapítás lehetővé teszi, hogy a kerületen áthaladó autósoknak az időveszteség miatt ne érje majd meg áthajtani ezeken az utcákon. Számukra egyszerűbb és gyorsabb lesz, ha a főútvonalakon elkerülik ezt a területet.

Ebben a leírásban, és ezen a térképen láthatják, hogy mely utcákat hogyan érint a változás. A megszűnő parkolóhelyekről itt talál térképet.

Ezzel párhuzamosan Erzsébetváros Önkormányzata több olyan intézkedést tervez bevezetni, amelyek könnyítik a területen élők parkolását. A Fővárosi Önkormányzat várhatóan augusztus végén dönt arról, hogy a terület magasabb parkolási díjzónába kerüljön, vagyis drágább legyen a parkolás. Ez a lépés várhatóan a kerület parkolóházainak igénybevételére ösztönzi majd az idelátogatókat. Felülvizsgálják a kiadott parkolási engedélyek számát és annak a lehetőségét, hogy legyenek kizárólag az itt lakók számára fenntartott parkolóhelyek is. Így a jövőben a helyi lakók is könnyebben találnak majd parkolóhelyet maguknak.

Az önkormányzat a 3 hónapos tesztüzem időszaka alatt folyamatosan, több fórumon is lehetőséget teremt arra, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol a bevezetett és a tervezett változtatásokról. Ezeket a véleményeket pedig figyelembe fogják venni később, amikor megtervezik, milyen legyen ennek a területnek a közlekedése hosszú távon.

Véleményét várjuk a forgalomcsillapitas@erzsebetvaros.hu e-mail címre, illetve a napokban kérdőíves kutatásba is kezdünk a miutcank.hu helyi közösségépítő oldalon.

20200722120734__MG_0152

  Kapcsolódó fájlok

  • Belső-Erzsébetváros_parkolás_változások

  • Belső-Erzs_parkolás_térkép

  • forgalmi változások térkép VII. kerület

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100