Erzsébetváros Önkormányzat

2021. május 7. Ma Gizella napja van

E-roller - közeledik a megoldás

Miután Erzsébetváros vezetése meggyőződött arról, hogy elkerülhetetlen az elektromos rollerek használatának szabályozása, kiadott egy közleményt, miszerint utcán hagyott közlekedési eszközöket talált tárgyként kezeli és begyűjti azokat. Ennek az volt az oka, hogy a tulajdonosok a hatóság előtt ismeretlenek voltak, kerülték az egyeztetés lehetőségét.

Ezzel az akcióval egy pillanat alatt elértük, ami korábban nem sikerült: jelentkezett nálunk a forgalmazó cég, hogy tárgyaljunk. Késve kaptak észbe, de jelentkeztek.

Ugyanakkor a talált tárgyakról szóló közleménnyel egy időben - mely átmeneti időszak volt - a Képviselő-testület módosította a területhasználatról szóló rendeletet. Csak egy új sor került bele, hogy bérbe adandó, a kerületben tárolt eszközökre is kell területfoglalási engedélyt kérni. Ez eddig ugyanis nem szerepelt a rendeletben, mivel annak megalkotásakor ez a népszerű változat még nem létezett. Megjegyzem ezt a megoldásunkat alkalmazta később a szomszédos VI. kerület is.

Innentől Erzsébetváros vezetése konkrét szabályrendszer alapján tárgyal. Vannak olyan sarkalatos kérdések, amikből nem engedünk, ezek főleg az elhelyezéssel és a rollerek sebességével függnek össze, de van több olyan apró részlet is, amelyhez azért ragaszkodunk, mert ezek kulturálttá teszik az e rollerek használatát. Reményeink szerint olyanná, amellyel senkit sem zavarnak, ugyanakkor helyettesítik az autót vagy a tömegközlekedést.

roller 2-1090px

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100